Irski, škotski, američki i azijski štand na Whisky Fair-u

Datum objave:12.11.2019

Pročitano:2002 puta

Datum održavanja: 23.11.2019 - 24.11.2019

Lokacija: Beograd

Bliži se četvrti vikend u novembru, kada Beograđani sada već tradicionalno mogu da posete sajam posvećen ljubiteljima jednog od najpopularnijih pića na svetu – viskiju!

Whisky Fair i ove godine obećava sjajan provod jer ćete biti u mogućnosti da isprobate više od 100 vrsta viskija, više od 60 različitih brendova viskija, da prisustvujete na četiri radionice, učestvujete u tri viski aktivacije, ali i degustirate različitu hranu koja se najbolje kombinuje uz određene vrste ovog pića.

 Whisky Fair se uvek održava na zanimljivim gradskim lokacijama, a ove godine je to prostor Beogradskog Marketa u ulici Žorža Klemansoa 19 - 23. i 24. novembra 2019. godine.


Whisky Fair je koncipiran tako da sadrži dnevni i večernji program. Dnevni program obuhvata predavanja i radionice na kojima će eminentni poznavaoci viski kulture sve zainteresovane bliže upoznati sa istorijom, razlikama među vrstama viskija i objasniti kako da iskoriste maksimum iz svake čaše viskija. Večernji program je zabavnijeg karaktera kada je u glavnom fokusu degustacija internacionalnih viskija, uvek dobra muzika i žurka koja spontano nastaje kombinovanjem svih ovih elemenata.


Posebna pažnja ove godine posvećena je autentičnoj scenografiji: u prostoru Beogradskog marketa će biti postavljena posebna četiri velika štanda, kreirana tako da simbolizuju lokacije odakle najpoznatiji viski dolazi - irski, škotski, američki i azijski.

Ukoliko ste poznavalac viski kulture, sigurni smo da ste već izabrali omiljeni štand, a za viski novajlije nije zgoreg da unapred saznaju nekoliko podataka o razlikama koje svaki štand sa sobom nosi:

Škotski viski ili „Scotch“ destilira se dva do tri puta. Nakon destilacije ostavlja se da odstoji isključivo u bačvama od hrastovog drveta najmanje tri godine i jedan dan.
 


Irski viski spada u skupinu viskija koji odišu svojom pitkošću i mekoćom. Uglavnom se pravi od mešavine sladovanog i nesladovanog ječma. Kako bi poneo epitet Irskog viskija zakonom je određeno da minimalno tri godine mora da odleži u hrastovom drvetu. 

Američki viski odlikuju dve vrste – straight i blend. Najpoznatiji od svih straight vrsta je Bourbon, koji nosi naziv regije u kojoj se proizvodi, u Saveznoj državi Kentaki. Zahteve koje ovaj viski mora ispuniti pre izlaska na tržište su: mora da odstoji minimum dve godine, da sadrži najmanje 51% kukuruza, mora biti proizveden u Sjedinjenim Američkim Državama i da leži propisano razdoblje u hrastovom drvetu. 

Azijske zemlje, među kojima se ističu najviše Japan, Tajland, Tajvan i indija imaju izuzetne viskije, koji su poslednjih godina među traženijima u svetu. Tako će i Whisky Fair svojim gostima ponuditi degustaciju nekih od poznatih aijskih prozivođača, na azijskom štandu.

Ovo je jedinstvena prilika da se isprobaju različiti ukusi viskija iz celog sveta, a u uvek autentičnoj i pažljivo osmišljenoj scenografiji posetioci će uživati i u brojnim pratećim programima i kroz zabavu će naučiti nešto o popularnoj viski kulturi.


Radno vreme sajma: subota, 23.11 od 12:00 do 02:00 časova i nedelja, 24.11. od 12:00 do 20:00 časova.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :