IRSKI PLES - Trupa Erin’s Fiddle Ponedeljak, 11. februar @ 20h, DOB

Datum objave:07.02.2013

Pročitano:4333 puta

IRSKI PLES – Pokret, reč, slika
Velika sala Doma omladine Beograd
11.02.2013. u 20 časova
„Erin’s Fiddle“

Svoj prvi veći nastup u 2013. godini trupa irskog plesa „Erin’s Fiddle” održaće u velikoj sali Doma omladine Beograd, u ponedeljak, 11. februara sa početkom u 20 časova. Te večeri ćete na sceni Doma omladine imati prilike da vidite jednočasovni nastup irskih plesača, a u holu će biti postavljena izložba crteža Dunje Trutin i fotografija različitih autora na temu irskog plesa. Izložbu je osmislila Arijana Obradović. Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 150 dinara.Trupa „Erin's Fiddle“ nastala je 2006. i trenutno okuplja oko osamdeset plesača različitih uzrasta i plesnih nivoa, koji aktivno nastupaju širom zemlje i regiona. Kao svetski priznata plesna grupa takođe imaju pravo da učestvuju na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu, na kojima su već pokazali zapažene uspehe. Jednom godišne organizuju velike celovečernje koncerte irskog plesa i muzike, koje poseti i do hiljadu gledalaca. Sarađuju sa mnogim plesačima, muzičarima i drugim umetnicima iz zemlje i inostranstva, a bili su domaćini nekima od najvećih imena u svetu irskog plesa, poput dugogodišnje solistkinje predstave „Lord of the Dance“, Bernadette Flynn. „Erin’s Fiddle“ trenutno radi na pripremi potpuno nove predstave, koja se očekuje na proleće.

Arijana Obradović je rođena 1989. godine u Beogradu. Bavi se irskim plesom, baletom, tangom i savremenim plesom, kao i fotografijom i crtanjem. Iako se dugo bavi vizuelnom umetnošću, ovo je njena prva izložba.

Dunja Trutin je rođena 1991. godine u Beogradu. Učila kod profesora Jovana Gligorijevića, kao i kod Marka Lađušića, zahvaljujući kome se prvi put susrela sa velikim formatima u vajanju. Učestvovala je na nekoliko kolonija i izlagala četiri puta u okviru programa Teratorija. Studira vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Veljka Lalića i uz korekturu profesora Radoša Antonijevića i Dragane Ilić.

Dobro došli!

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :