Irish Stew proslavlja dan Svetog Patrika koncertom u Novom Sadu

Datum objave:10.03.2020

Pročitano:687 puta

Datum održavanja: 17.03.2020

Lokacija: Novi Sad

Beogradski "irci", bend Irish Stew of Sindidun, u jeku turneje kojom obeležavaju 15 godina na sceni stižu u Novi Sad sa još jednim posebnim povodom. Koncertom u Domu Kulture u utorak 17. marta, proslaviće zajedno sa vernom publikom St. Patrick's Day, najveći i najpoznatiji keltski praznik!

Irish Stew

Foto: Bojan Stevanović

Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock'n'roll kao što su violina, frula i bendžo.

"U Novom Sadu nismo svirali gotovo dve godine, pre svega zbog poteškoća da se uskladimo sa organizatorima koncertnih prostora u Novom Sadu i celom logistikom, iako nas publika konstantno zove. Napokon su se sve kockice poklopile sa Domom Kulture i ovo je idealna prilika da zajednički proslavimo najveći irski praznik ali i povratak među Novosađane. Vidimo se 17. marta!" - poručuju iz benda.

U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić (poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts) pa je ovo dobra prilika da novosadska publika pored dobro poznatih pesama premijerno čuje kako bend zvuči u novoj postavi.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :