Intervju sa Milanom Mikom Aćimovićem pred promo koncert u Elektropioniru

Datum objave:28.12.2016

Pročitano:6409 puta

Datum održavanja: 30.12.2016

By:Ivana Šantić

Đorđe Miljenović, član popularnog rep sastava Bad Copy, poznatiji pod nadimkom Sky Wikler, snimio je dva solo rock 'n' roll, blues i soul albuma ''Sam pao, sam se ubio'' i ''Amovi''. Popričali smo sa Milanom Mikom Aćimovićem o tome šta nas očekuje na promo koncertu albuma i o samim albumima, koji izlaze za Mascom records na proleće.

Milan Mika Aćimović: "Na oba solo albuma Đorđa Miljenovića će vas dočekati mnogo surove istine, bola i patnje, ali isto tako i mnogo neobičnih detalja iz života, kako to samo Vikler zna da doživi i da prenese kroz muziku. Kompozicije su pisane sto posto od strane Miljenovića, dok smo mi kao prijatelji,a sad neki i u bendu, skromno doprineli snimanjem deonica na svojim instrumentima."

- Albumi odišu raznovrsnim atmosferama i raspoloženjima. U jednom trenutku možete čuti blues,a nakon toga brz ili spor rock 'n' roll i tako sve preko r'n'b trenutaka, do country detalja. Nekad kada pričam sa prijateljima, dok ne čuju materijal, pitaju me da uporedim muziku sa nekim žanrom. Imam običaj da kažem, to je najkraće rečeno, spoj Johnny Casha i Motorheada. U svakom slučaju, to su remek-dela, dragog nam Miljenovića – kaže Milan Mika Aćimović.

 

Milan Mika Aćimović

Kao najava oba solo albuma, imali smo priliku da čujemo prvu numeru ''Prelepa katastrofa'', u drugačijem muzičkom maniru na koji smo navikli od Miljenovića. U izvođenju prelepe katastrofe, pridružuju mu se renomirani, beogradski muzičari Marko Milošević na sempleru, poznatiji pod umetničkim imenom MKDSL, na klavijaturama, vokalima i dairama Milan Mika Aćimović (dirigent, band Sopot ), na basu Milorad Matić (Sunshine), na gitari Đorđe Todorović, na glavnoj gitari Janko Mostarlić (Kanda Kodža i Nebojša) i na bubnjevima Lav Bratuša (Darkwood dub). U toku je priprema snimanja video spota za numeru ''Prelepa katastrofa'' pod režiserskom palicom Marčele Zanki.

 


Ekipa novog benda obećava...

Milan Mika Aćimović: Vikler je neke od nas, koji smo u bendu, zvao da snimamo album. Neki od nas su došli nakon svega, da bi bili muzičari u bendu i da bi svirali muziku koju je napisao, snimao. Vilker je za većinu materijala sam snimao bubnjeve, gitare, bas i vokale i to sve uz asistenciju Marka MKDSL, koji je pored Đoleta najzaslužniji za postojanje oba albuma.
Marko je divna i neverovatna osoba, koja je pretalentovana, pametna i sjajan je drugar. Svi koji imaju priliku da upoznaju Viklera i Marka su srećni. Pokazalo se da su dobitna kombinacija kada se radi o studijskoj saradnji. Ostali članovi benda su takođe jako dobro poznati široj publici.

U narednom periodu šta možemo da očekujemo od ove družine?


Milan Mika Aćimović: Bend će probati da nastupi što je više moguće i da predstavi muziku Đorđa Miljenovića na čelu sa njim i da se rock 'n' roll vrati u Srbiju na velika vrata.

Đorđe Miljenović koncert

Koncertna promocija oba albuma događa se u Elektropioniru u petak 30.decembra.

Milan Mika Aćimović:
Na samom koncertu možete očekivati mnogo dobre muzike, emocija koje će vam isporučiti Đorđe i ekipa u bendu. Znam da mu ovo sve mnogo znači, a verujte i nama je svaki trenutak u srcu i uz njega smo do kraja. Kolege iz benda su izrazito srećne i zadovoljne što su pozvani od strane Miljenovića da sviraju i budu deo ove priče. Kao što rekoh, mnogo istine, bola, suza, radosti i svih onih sitnica iz života Đorđe je bacio na tanjir. Tako da ponesite svoje ušne aparate.

Više informacija na Facebook eventu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :