Intervju: Ivan Velikinac ‒ Svetski dan prodavnica ploča u Metropolisu!

Datum objave:25.09.2020

Pročitano:1790 puta

Datum održavanja: 26.09.2020 - 26.09.2020

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

U subotu je plan da se u Muzičkoj kući Metropolis obeleži Svetski dan prodavnica ploča. Kako i gde je nastala ta ideja koja se proširila na ceo svet?

Ideja je nastala 2007. godine. Smislili su je tokom jednog brainstorming-a ljudi iz nekoliko diskografskih kuća i „indie“ prodavnica muzike, pokušavajući da naprave pandan tada već popularnom Free Comic Books Day događaju.


Kako je ovogodišnja pandemija uticala na obeležavanje ovog globalnog muzičkog događaja? Koliko se to odrazilo na promenu plana i programa Metropolisa?

Pandemija je žestoko pogodila čitavu industriju zabave, kao i srodne umetničke grane. Sam Record Store Day koji se tradicionalno obeležava jednog vikenda u aprilu, tri puta je pomeran ove godine. Konačno, izbor je pao na tri datuma, od kojih je jedan od njih upravo ovaj koji i mi slavimo, 26.09. Inače, zbog mera za suzbijanje pandemije, po prvi put nećemo imati svirke i nastupe DJ-eva u sklopu proslave RSD-a.

 

Foto: Simona Kanjevac

Prošlogodišnje obeležavanje ovog muzičkog dana u Metropolisu je bilo jako uspešno. Približi nam, kako je vaš lokal izgledao tog dana? 

Prošle godine smo imali najuspešniji i najposećeniji RSD. Uopšte uzev, bila je vedra, festivalska atmosfera, DJ-evi i bendovi su smenjivali na bini i svi su na poklon dobili barem RSD bedž...

Na koji način vi obeležavate Svetski dan ploča i čime se posebno ponosite?

Ove godine svakako skromnije. Za naše kupce ćemo upriličiti velika sniženja, a naravno imamo i preko 30 specijalnih „Record Store Day“ izdanja.

Ko će biti ovogodišnji ambasador RSD-a? Šta posetioci mogu predstojeće subote da očekuju od dolaska u Metropolis?

Za razliku od proteklih godina, kada su ambasadori Dana Prodavnica Ploča bili neki od najpopularnijih bendova (Metallica, Pearl Jam, Dave Grohl, Run the Jewels) ove godine ambasador je kod nas manje poznata Brendi Carlisle.

Što se progama tiče, ove godine nemamo svirku u subotu, ali u petak uveče kao zagrevanje u našoj bašti sviraju fenomenalni Fish in Oil. Ali kao i svake godine, posetioce očekuje pozitivna atmosfera, dobro druženje, sjajna nova izdanja i veliki popusti!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :