Barutana klub Beograd

Interstellarno putovanje u Beogradu

Datum objave:31.03.2018

Pročitano:3192 puta

Datum održavanja: 24.03.2018

By:Katarina Kulić

Lokacija: Drugstore, Beograd

U subotu, 24.03., baš te večeri kada je došlo i letnje računanje vremena, posetioci popularnog beogradskog kluba Drugstore, uživali su u višečasovnom muzičkom putovanju sa Olfom Van Eldenom, poznatijem kao Interstellar Funk. DJ i producent, momak koji od 2016. godine predstavlja novi talas elektronske scene u Amsterdamu, ali i u svetu. Pre svoje DJ karijere, radio je u prodavnici ploča u Amsterdamu, a nedugo zatim počeo je da pušta muziku u popularnom klubu Trouw u Amsterdamu, odakle ga je otkrio label Rush Hour i od tada počinje njegova uzlazna putanja u svetu elektronske muzike. Njegovi setovi su melodični, koji se ogledaju kroz različite muzičke žanrove, od new wave-a, techno, dark techno, minimal house-a, detroit housa kao i njegovim solo izdanjima za label Rush Hour.

 


Nastupao je više puta u Beogradu, a druženje sa Interstellar Funk-om počelo je u Cetinjskoj ulici u Yugovinylu, gde je uživo puštao set koji se emitovao na radiju Opskura. Sledeća destinacija bio je klub Drugstore, koji je bio taman dovoljno pun da možete opušteno da đuskate, a da ne odete kući sa modrim stopalima. Set koju nam je puštao bio je moderan, energičan, a kontrast je bio sa elementima detroit techna i dark techna. Stejdž je bio u disko fazonu, a atmosfera maksimalno opuštena i razigrana istovremeno, a postojao je i neposredan kontakt sa samim Olfom, do koga se moglo prići do di-džej pulta. Set je trajao oko 5 sati, i u pola 6 nastala je kratka pauza. Klaberi su želeli da žurka potraje i to su i dobili uz masovne ovacije i aplauz. Zapravo, dogodila se situacija koja objašnjava zanimljiv epilog ovog teksta. Noć je u potpunosti bila spontana. Kako je već svanulo jutro, ja sam morala da krenem sa žurke, i taman da izađem iz kluba, kad gle čuda, naletim na Olfa ispred toaleta. Baš u tom trenutku pomišljam da li ovaj čovek ikada prestaje da miksuje. Olf je iskusno pustio sličan mix i otišao sa stejdža da procunja po klubu. Naravno da sam iskoristila priliku da mu postavim par pitanja. Bio je više nego raspoložen da odgovori, posebno kada je čuo da će ovaj tekst izaći na UrbanBug-u.

 


Šta te je najviše inspirisalo dok si pripremao di-džej set za beogradsku publiku?
• Pošto sam nastupao već nekoliko puta u Beogradu, u kome inače uvek uživam, znao sam šta publika voli i mogao sam više da se opustim i da eksperimentišem. Uživao sam u mračnom i raw ambijentu.


Kako bi opisao svoju muziku u par reči? Nasmešivši se na ovo pitanje, odgovorio je:
• Uf, teško je opisati svoju muziku u par reči, sastavljena je od više žanrova, ali je mračna, bez pravila, analogna i digitalna, ali je istovremeno i organska. Miksujem od techna iz ’80-tih sa sve najnovijom produciranom techno muzikom. Sve je u energiji.


Mnogi kritičari opisuju tvoje setove kao „ljubav prema imperfekciji“. Da li je na to uticala činjenica da si radio u prodavnici ploča, pa si imao prilike da se naslušaš svega i svačega?
• Stvar koja me privlači u stvaranju moje muzike, takozvana „imperfekcija“ jeste stari, analogni „DIY“ pristup muzici, ali to ne znači da zanemarujem noviju muziku, niti muziku napravljenu na računarima. Stvarno mi nije bitno ko je i kako je napravio muziku, sve dok je dobra. Radeći 6 godina u prodavnici ploča, naslušao sam se svega i svačega, svakakvih žanrova, stvari koje pre nikada nisam čuo. Naučio sam da razmišljam manje o žanrovima, već da se potpuno otvorim prema svakom tipu muzike.


Sve u svemu, višečasovno druženje i đuskanje sa ovim momkom potpuno je opravdalo njegovu interstelarnu reputaciju, osećaj je bio kao da putujete u nekom svemirskom brodu, a pošto nam je rekao da obožava Beograd, iskreno se nadam da ćemo ga uskoro slušati ponovo, ali na nekoj open-air žurci, tako da ne izgubimo osećaj za vreme i prostor.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :