Internal Waves Of Love: Novi album Zeleta Lipovače

Datum objave:16.12.2016

Pročitano:4459 puta

"Iako koncepcijski inspirisan raznim važnim događajima, mestima i ljudima koji su fascinirali kroz istoriju, ovaj album je ujedno i čista emocija ljubavi i lepote svega što me okružuje” rekao je Zele povodom izlaska njegovog drugog solo albuma.

 

Zele Lipovača


"Internal Waves of Love" je naslov prvog singla i novog albuma Zeleta Lipovače, osnivača i masterminda grupe Divlje Jagode. Dugoočekivani, drugi solo album čarobnjaka na gitari i legendarnog gitariste, koji je već dugi niz godina u samom vrhu instrumentalista i autora na široj regionalnoj sceni, prava je gitarska poslastica dostupna širom regije.


“Nadam se da je Internal Waves Of Love album koji će publika prepoznati i koji će godinama slušati, a da se ne umore.” S obzirom na konceptualnu prirodu ovog albuma, Zele svetu šalje univerzalnu poruku ljubavi koja je jedina u suštini razumljiva na svim jezicima.“Ovaj album je kao i ljubav koja traje, koja svakim danom otkriva neki novi razlog zaljubljivanja i ne zna izbledeti" istakao je Lipovača.

Za potrebe novog albuma Zele je okupio vrhunsku svetsku ekipu i dve godine radio na relaciji London – Geterburg– Zagreb. Nakon višemesečnog snimanja u poznatom i nagrađivanom studiju Šišmiš album se seli iz Zagreba u Švedsku, gde legendarni gitarista grupe King Diamond i muzički producent Endi Larok (Andy LaRocque) u svom svetski poznatom studiju 'Sonic Train' radi miks i mastering albuma. Omot novog albuma i fotografije potpisuje Igor CC Kelčec. Na albumu se nalazi osam instrumentala i tri pesme, a kao poseban gost na jednoj od njih se pojavljuje I britanski pevač Toni Martin (Tony Martin) koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom Black Sabbath ostavio neizbrisiv trag. Na ovom albumu Toni Martin u pesmi "Missing You" pokazuje svu zrelost i raskoš vokalne interpretacije, a video za tu pesmu snimljen je na nezaboravnim lokacijama Londona i Zagreba. Osim njega na albumu gostuje i talentovana mlada pevačica Sonya.

Vizuelnu priču prvog singla "Internal Waves Of Love", režirao je čuveni reditelj iz Los Anđelesa, Din Kar (Dean Karr), poznat po omotima albuma, spotovima i DVD izdanjima bendova Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Korn, Marylin Manson, Slayer, Pantera, AC/DC i mnogih drugih velikih imena. 

 

 

Danas, nakon više od 35 godina karijere s Divljim Jagodama i preko 3 000 000 prodatih nosača zvuka, iza sebe ima veliki opus; više od 1500 odsviranih koncerata i 27 snimljenih albuma, veliku listu muzičara i izvođača za koje je takođe stvarao. Zvuk njegove gitare govori umesto njega. Njegova sola se ne slušaju, nego pevaju!

Više informacija o novom albumu i Zeletu možete naći na FB stranici grupe Divlje jagode.

Kompletan album možete poslušati i preko Youtube stranice Zeleta Lipovače 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :