Internacionalna tattoo konvencija u Beogradu: Tattoo, jako dobar tattoo

Datum objave:09.09.2014

Pročitano:14091 puta

Datum održavanja: 03.10.2014 - 05.10.2014

Lokacija: Mikser House, Beograd

Internacionalna tattoo konvencija, koja će u klubu Mikser House biti održana od 3. do 5. oktobra, okupiće više od 40 majstora tetoviranja – polovinu iz zemlje i regiona, a polovinu sa raznih delova planete, od Tahitija, Kanade, preko Evrope, pa do Japana i Amerike. O događaju u Savamali saznajemo od organizatora iz Dirt Dog Productions Milana Roksandića Shomyja i Andreja Nihila.

 

 

Kada je nastala ideja o tattoo konvenciji?

 

Shomy: Pre par godina, po mom povratku iz Amsterdama. Odmah sam video da našem gradu fali ozbiljna internacionalna tattoo konvencija i uz kontakte koje sam napravio u poslednjih 20+ godina, odlučio sam da se upustim u organizovanje takve manifestacije. U međuvremenu sam našao strašan tim sa kojim ostvarujem svoj tattoo san: da i Srbiju ubacim na svetsku tattoo listu dešavanja.

 

Kakav je program i koncept konvencije?

 

Nihil: Osnova samog programa je promovisanje tattoo kulture, saznanja, tehnike i uopšte socijalnog fenomena zvanog tetoviranje. Koncept same konvencije sadrži radno-promotivni i zabavno-umetnicki program. Radno-promotivni deo čine tattoo umetnici koji će uživo tetovirati tokom cele manifestacije, seminari koji će biti održavani, dok će se zabavni program sastojati od burleske, kvalitetnog muzičkog programa i takmičenja za najbolje tetovaže u više kategorija, rađene tokom konvencije.

 

Konvencija je rađena po uzoru na svetske tattoo konvencije?

 

Shomy: Svaka svetska metropola ima svoj događaj ovog tipa. Jedna od tri najveće konvencije je u Amsterdamu, gde sam bio koorganizator 2004-2006. Tokom obilaska raznih drugih konvencija i koorganizovanja amsterdamske, odlučio sam da donesem svoje znanje i u rodni Beograd.

 

 

Da li je poznato koliko će umetnika učestovati na konvenciji?

 

Nihil: Posto je ovo prvi put da se organizuje u Mikser Houseu, a prostor je mali, “organičeni” smo na 40+ umetnika. Polovina

njih će biti iz zemlje i regiona, a druga polovina sa raznih drugih delova naše planete - od Tahitija i Kanade, preko Evrope, pa do dalekog Japana. Trudili smo se da zadovoljimo interes domaće publike što se tiče samih stilova tetovaža, od tradicionalnih do nove škole tetoviranja.

 

Imate i raznovrstan prateći program?

 

Shomy: Cela manifestacija počinje u četvrtak, 2. oktobra, u Mikser Houseu, kada će u večernjim časovima biti meet&greet, odnosno upoznavanje sa umetnicima, a nastupaće i Grandpa Candies. Tokom same konvencije imaćemo seminare, background muziku i specijalni live show. Za to su zadužene devojke iz burlesque trupe, koje će nastupati tokom sva tri dana sa tematskom Hello Sailor plesnom tačkom. Zvanični after party sa DJ-evima Dexonom (Amsterdam), Placidom (London) i Dejanom Milićevićem i Transistor Behavior (Rotterdam), koji će imati live acid techno show, sledi 5. oktobra od 23h.

 

Kako će izgledati takmičarski deo?

 

Shomy: Takmičenje će biti svakog dana, a podeljeno je u nekoliko kategorija: Best of the day (petak i subota) i Best Color, Best black and gray i Best of the show za veliko finale u nedelju. Mikser House dodeljuje specijalnu nagradu "In memoriam - Dušan Gerzić Gera", za najoriginalniju tetovažu. Radovi koji mogu da se takmiče su isključivo oni koji su započeti i urađeni tokom same konvencije. Za ocenjivanje radova imaćemo internacionalni žiri.

 

Kako će posetioci moći da se informišu o umeticima i izaberu nekoga za svoju tetovažu?

 

Nihil: Sve informacije možete naći na FB stranici, kao i na našoj zvaničnoj internet stranici . Umetnike možete kontaktirati i zakazati svoj termin sa njima. Zbog velikog interesovanja, preporučujemo da to uradite pre konvencije. Naravno, možete i na samoj konvenciji ukoliko artist ima slobodnih termina. Minimalna starosna granica za tetoviranje je 18 godina.

 

 

Da li se zna kako će se kretati cene tetovaža?

 

Shomy: Što se umetnika tiče, njihove cene će biti prilagođene domaćoj platnoj moći, ali zapamtite - tetovaže su luksuz i one traju ceo život. Kao što se kaže: “Good tattoos ain’t cheap, cheap tattoos ain’t good”.

 

Za kraj, recite nam nešto o izložbi fotografija koja će najaviti konvenciju?

 

Nihil: Belgijski fotograf Benoit Meeus nam priređuje ekskluzivnu izložbu svojih fotografija, portreta ljudi sa tetovažama, koja je imala veliku popularnost u Evropi. Izložba će početi dve nedelje pre same konvencije u jednoj od galerija u Savamali i trajaće do 5. oktobra. Dobro došli i lepe tetovaže vam želimo!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :