Internacionalna skupština federacije direktora fotografije (IMAGO) u Jugoslovenskoj kinoteci

Datum objave:05.03.2019

Pročitano:681 puta

Datum održavanja: 12.03.2019 - 17.03.2019

Lokacija: Beograd

Jugoslovenska kinoteka će od 12. do 17. marta biti mesto susreta snimetelja iz celog sveta, tokom trajanja godišnje Internacionalne skupštine federacije direktora fotografije (IMAGO), čiji je domaćin Srpska asocijacija snimatelja (SAS), predvođena predsednikom Predragom Bambićem.

 IMAGO kao udruženje, koje za cilj ima da promoviše umetnost kinematografije na međunarodnom nivou, obuhvata 53 međunarodna društva i ima 4300 članova - profesionalnih snimatelja, iz svih krajeva sveta. Na godišnjoj skupštinama nagrade se dodeljuju za najkreativnije snimateljske radove u više kategorija u konkurenciji filmova iz 53 zemlje.

Ovogodišnja dodela nagrada kao centralni događaj skupa u Beogradu održaće se 16. marta od 18 sati na posebnoj svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci. U konkurenciji za nagrade našlo se 39 igranih filmova, 26 televizijskih serija, 31 dokumentarni film, 28 studenstkih filmova i 18 dugometražnih filmova u kategoriji mladi snimatelji. Za ocenjivanje najboljih filmova iz svake kategorije uključeno je 60 članova žirija IMAGO društva, kao i svi predsednici društva koji će izabrati pobednika kategorije Mladi filmski snimatelj.

Osim susreta i razmene iskustava godišnju skupštinu, obeležiće i propratni program koji obuhvata otvaranje izložbe fotografija Sukija Medenčevića pod nazivom "Prozori u svet, prozori u dušu" (13. 03 u 18 sati), kao i dan kasnije (14.03 u 18 sati), promocija knjige poznatog sarajevskog snimatelja Mustafe Mustafića "Miris filmske trake", u kojoj piše o svom životu i profesiji.

Snimak sa prošlogodipnje dodele nagrada Internacionalne skupštine federacije direktora fotografije u Helsinkiju možete pogledati na linku:

Imago Awards Finland - 2017 Short Version from IMAGO - CINEMATOGRAPHERS on Vimeo.

 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :