Intergalactic Lovers: Belgijska indie rok senzacija prvi put u Srbiji!

Datum objave:20.10.2015

Pročitano:4279 puta

Datum održavanja: 01.11.2015 - 02.11.2015

By:RockSvirke

Lokacija: Novi Sad i Beograd

Belgijski indie rok band Intergalactic Lovers dolazi u beogradski Gun Club u ponedeljak, 2. novembra. Intergalactic Lovers čine prijatelji, harizmatična Lara Šedraui (Lara Chedraoui ; vokal), Brendan Korbi (Brendan Corbey ; bubnjevi), Marten Hajgens (Maarten Huygens ; gitara) i Raf De Mej (Raf De Mey ; bas gitara), a njihovu muziku porede sa Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs.

 

Intergalactic Lovers: Belgijska indie rok senzacija prvi put u Srbiji! | Novi Sad i Beograd 2015

Osnovani su 2008. godine, a nakon što su nastupali pod imenom Free Zamunda! promenili su naziv benda i usvojili sadašnje ime koje im je već sledeće godine donelo pobede na Oost-Vlaams Rockconcours i Rock Rally De Beloften takmičenjima. Prvi uspešni singl "Fade Away" dospeo je na belgijske radio stanice Studio Brussel i Radio 1, nakon čega je usledio "Delay" koji je dospeo na prvo mesto uticajnog belgijskog radija De Afrekening.

2011. godine izašao je prvi album "Greetings & Salutations", da bi iste godine bend dobio nagradu muzičke industrije za najbolji bend u usponu, a album odlične kritike i našao se na vrhovima top lista nedeljama i bio prodan u zlatnoj tiražu. Bend je bio odgovoran i za soundtrack trilera Code 37.

Njihove pesme vrte se po radio stanicama, nakon čega bend putuje sve do Teksasa i Toronta da nastupa. Njihov debi album biva proglašen pravim uspehom, a njihovi koncerti na njima omiljenim festivalima bivaju rasprodani.

Najnoviji album "Little Heavy Burdens" za koji bend sam kaže da je atmosferičan, melanholičan i terapeutski. Nakon što je album objavljen prošle godine, bend se otisnuo na turneju po Evropi, svirajući na festivalima i u klubovima širom Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, pa čak Japana i Rusije.

„Ovi ljudi su mi kao braća, moji najbolji drugari,“ kaže Lara (Lara Chedraoui, vokal). „Kao da sam postala član neke porodice. Pretpostavljam da to i sami možete videti na našim nastupima. Naš najveći uspeh jeste činjenica da se sastajemo i pored proba i nastupa.“

„Najlepši kompliment dobili smo od kritičara koji je rekao da je naš zvuk bezvremenski. Za nas je čak oživeo taj otrcani izraz,“ kaže Raf.

Belgijska senzacija po prvi put dolazi u Srbiju i to u beogradski centar za kulturu "Božidarac" u ponedeljak, 2. novembra, kao i dan pre, nedelju, 1. novembra u Pub Lazino Tele u Novom Sadu.

Ulaznice su u prodaji od srede, 14. oktobra preko sistema EVENTIM, GIGSTIX, DD Tickets, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Pretprodaja 400, na dan koncerta 600 dinara!

http://www.intergalacticlovers.com/


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :