Klub Barutana Beograd

INES Atelier na crnogorskoj modnoj manifestaciji- Fashion Connection

Datum objave:06.04.2015

Pročitano:5407 puta

Datum održavanja: 06.04.2015

By:Barbara Garčević

Lokacija: Podgorica

Poznata domaća modna dizajnerka Ines Janković, predstaviće kolekciju svog brenda INES Atelier - Contradiction 2, u ponedeljak 6. aprila 2015. na modnoj smotri u Podgorici - Fashion Connection. Contradiction 2 je kolekcija za jesen/zimu 2015 i nastavak je i razrada priče koju je Ines predstavila u decembru (kolekcija Contadiction, proleće-leto 2015).

 

INES Atelier na crnogorskoj modnoj manifestaciji- Fashion Connection | Podgorica | 2015


U ovom slučaju kontradikcija se odnosi na dve ličnosti žene. Prva je jaka i stabilna, a nasuprot njoj je ona nežna, krhka i nezaštićena. To je zapravo ono sto svi nosimo u sebi, dve potpuno različite ličnosti koje se stalno prepliću, nadopunjuju i tako čine savršen balans. Kontradikcija se ogleda u vidu geometrijskih formi sa primesama elemenata pop arta i art deco-a. Nalazimo je u odnosu struktura i formi.

 

INES Atelier na crnogorskoj modnoj manifestaciji- Fashion Connection | Podgorica | 2015


Mekani, nežni materijali, poput svile i muslina, suprotstavljeni su čvrstim, kao što su koža ili detalji izrađeni od metala. Futuristički prizvuk modelima daju materijali “novog doba” – pamučne gusto tkane mreže u crnoj i beloj boji. Naglašene, “boldovane” linije svoju suprotnost imaju u neo hipi resama, prisutnim na haljinama, suknjama, ogrtačima, kao i printu koji je inspirisan grafičkim dizajnom provučenim kroz arhitektonske elemente.
 

INES Atelier na crnogorskoj modnoj manifestaciji- Fashion Connection | Podgorica | 2015

 

Kolekcije Contradiction i Contradiction 2 su specifičan modni osvrt na svet kakav je danas - na mesto gde, više nego ikada, vlada stalna protivrečnost između tehnoloških dostignuća i borbe za očuvanje prirode.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :