Indirekt Showcase festival u Beogradu - Tokom tri dana, na četiri lokacije

Datum objave:08.10.2018

Pročitano:844 puta

Datum održavanja: 11.10.2018 - 13.10.2018

Lokacija: Beograd

Četvrto izdanje Indirekt Showcase Festivala održaće se od 11. do 13. oktobra u Beogradu, na četiri lokacije: Atom Akademiji, Soul Society klubu, Dorćol Platz-u i SAE Institutu. Indirekt je međunarodni festival nezavisne muzike i umetnosti koji se u Beogradu održava od 2015. godine, i iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih ljudi i stručnjaka iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako i iz Evrope. Ovogodišnji program predstavlja preko 20 muzičkih nastupa koji će biti održani na tri lokacije – Atom Akademija, Soul Society i Dorćol Platz, dok će konferencijski program biti realizovan u prostorijama jedne od najpoznatijih škola za kreativne medije na svetu, SAE Instututa.

 

U četvrtak će u Atom akademiji nastupiti indie rock izvođač iz Pančeva Ivica, indie elektronski bend Ki iz Makedonije i andergraund rock sastav iz Šapca Slonz. Dan kasnije, na istom mestu, sviraće The Siids indie i electro pop/rock bend iz Hrvatske, Next Ex koji donosi synth-pop zvuk Bukurešta i Killedbycar elektronski indie rock trio iz Poljske, a u subotu Visions In Clouds post-panka i new wave kvarteta iz Švajcarske, Vin Triste alternativni rok bend iz Beograda i Tús Nua iz Hrvatske. U klubu Soul Society u petak ćemo imati prilike da čujemo Ivatu, trip-hop, darkwave i psychedelic sastav iz Moskve, Bullet for a Badman iz Beograda i Vera Jonas Experiment iz Mađarske, dok će u subotu svirati hrvatska mlada zvezda Ichabod, mađarski indie electro pop bend Passed iz Mađarske i alternativna rock grupa iz Beograda Dingospo Dali. U prostoru Dorćol Platz-a, u petak, nastupiće rumunska indie/pop pevačica Lucia, rok bend The Black Room iz Rijeke i alternativni rock bend iz Beograda Virvel, a u subotu će se na bini naći poljski rok sastav Radioslam, Igralom iz Niša, kao i Sergio Lounge.


60 učesnika iz cele Evrope ove godine će na konferencijskom program govoriti o nezavisnom izdavaštvu, digitalnoj distribuciji i edukaciju muzičara iz oblasti muzičke industrije. Tako će Indirekt ove godine ugostiti predsednika Impala-e, najveće evropske asocijacije nezavisnih izdavača, predstavnike izdavačkuih kuća kao što su Universal Music, IDJ, Dallas records, Bassivity digital, urednici medija kao što su Play radio, Naxi, Blic, RTS, Radio Beograd, Muzika.hr, Noizz, Hardrock i predstavnike festivala kao što su Exit, Beer fest, Lovefest, Arsenal fest, SeaRock i mnogi drugi. Pored domaćih gostiju svoje showcase festivale predstaviće i gosti iz Rumunije, Poljske, Bugarske, Hrvatske i Mađarske. Novina ove godine su Listening Sessions za mlade muzičare, pa će tako muziku mladih autora slušati Coby, Reksona, Gramophonedzie, Andrew Meller, Calavera Manya, Nebojša Indruder, Pookie i urednici medija. Konferencijski program se ove godine realizuje u partnerstvu sa SAE Instututom i Asocijacijom nezavisnih izdavača Evope – Impala. Posebno se ističe prezentacija monitoring sistema 1Played, prvog dana konferencije, koji u realnom vremenu skenira emitovanja pesama na radio i TV stanicama i time rešava problem autorskih prava.

 


Festivalske akreditacije (komplet) po ceni od 2.000 dinara podrazumevaju ulaz na dnevni program - panele i radionice, kao i večernji muzički program za sva tri dana i sve tri lokacije; dvodnevna karta košta 1.200 dinara, jednodnevna karta za sve lokacije biće 700 dinara i jednodnevna za jednu lokaciju 500 dinara. Karte su u pretprodaji od 01.10., na nekoliko lokacija, u Beogradu (Leila Records, Yugovinyl shop), i Nišu (Vintage shop), kao i na samom događaju, na svim lokacijama.
 

KONFERENCIJSKI PROGRAM, SAE INSTITUT:


11.10. - 15:00 – Prezentacija 1Played sistema, Monitoring emitovanja pesama na radio i TV stanicama12.10 - 11:00 - Digital media marketing


Učesnici: Danijela Rakić (Srpska asocijacija menadžera), Daniel Farkas (Tegla.rs – Darwin Digital), Igor Vidovic (EXIT festival), Ljiljana Zdravković (PR menadžer), Vuk Stevnović (Ljubičice)12.10 - 12:30 - Digital distribution of music - What you need to know


Učesnici: Djordje Trbović (IDJ), Marko Simić (Tempo Digital), Dejan Bošković (Phonofile Balkan), Siniša Lukić (Kaseta digital)

12.10 - 14:00 - How to get your band to showcase festival?


Sara Gigante (Charmenko Music), Maciej Madejski (PL), Carina Sava (RO), Kaća Epštajn (Radio Beograd), Nicolas Frick (AT)
12.10 - 15:30- Self-release or with a record label?


Ilija Milošević (Universal Music Serbia), Petar Janjatović (Dallas Records), Relja Milanković (Bassivity Digital), Milan Stanković (SevdahBaby), Milovan Bošković (Zemlja Gruva)

12.10 - 17:00 - Mastering The Music Business - Bucharest Showcase Festival presentation by (Carina Sava & Ilinca Ghisoiu)

12.10 - 17:00 - Listening Session - Coby i Reksona ti slušaju traku13.10 - 11:00 - Why is my band not news anymore?


Učesnici: Edo Plovanic (Muzika.hr), Ana Lađrević (Blic), Branka Glavonjić (Bunt – RTS), Ida Prester (Lollobrigida – Maika), Ana Kalaba (Noizz), Bane Lokner (Time machine)

13.10. - 12:30 - Music and brands / how to get sponsorship


Učesnici: Zoran Vulović Vule, Nikola Guberinić (Coca Cola), Vanja Maslov (Beer fest), Slobodan Jovanović (Niška pivara), Bojan Lalović (SeaRock), Zlatana Pavlović (Lovefest)

13.10 - 14:00 - Can Indies save music biz? - powered by Impala 


Učesnici: Kees Van Weijen (Impala), Didier Gosset (Impala), Dario Drastata (Dallas records)

13.10 - 15:30 - Why is radio not playing my song? 


Učesnici: Maja Raković (Naxi radio), Nemanja Kostić (Play Radio), Svetlana Đolović (Radio Aparat), Vasil Gromkov, Stribor Filić (Radio Eurostar), Jadranka Janković

13.10. - 17:00 - So close no matter how far
Učesnici: Maciej Madejski (POL), Carina Sava (RO), Keti Catlos (HU), Vedran Kaligarić (CRO) 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :