Barutana klub Beograd

Imlekovi umetnički murali na zidovima Beograda

Datum objave:07.07.2014

Pročitano:4970 puta

Kompanija Imlek podržala je ovogodišnju, četvrtu po redu, Beogradsku nedelju umetnosti (BNU), manifestaciju koja je od 20. do 28. juna, svojim jedinstvenim stilom izražavanja i modernim stvaralaštvom udahnula novi život u naš grad, ostavljajući nam, pri tome, svojevrsna urbana kulturna dobra.

 

 

U okviru BNU, a pod sloganom „Obojimo BEO GRADˮ, uz podršku kompanije Imlek mladi umetnici oslikali su ukupno sedam murala širom grada, na Cvetnom trgu, u ulicama Prote Mateje 60, Braće Nedića 5, Kralja Petra 62, Cara Nikolaja II, ispod Brankovog mosta i kod Skejt parka.

 

Na taj način, kroz oslikavanje murala, mladi ljudi umetničkim izrazom govorili su o svojim emocijama i svom doživljaju grada, pretvarajući dobro poznate kvartove, ulice, prolaze i pasaže u galerije pod vedrim nebom.

 

 

Kao društveno odgovorna kompanija koja neguje pozitivne vrednosti u društvu, Imlek će nastaviti da pruža stalnu podršku različitim umetničkim, kulturnim, humanitarnim i drugim manifestacijama i na taj način daje svoj doprinos zajednici u kojoj posluje.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :