Iksvy art: Nezavisna platforma za umetnike i stručnjake

Datum objave:22.02.2019

Pročitano:2003 puta

Ko smo mi?
Iksvy art je nezavisna platforma za umetnike i stručnjake iz oblasti umetnosti koja im omogućava da se povežu i postanu deo budućih umetničkih projekata. Radimo sa ciljem da postanemo medijator interdisciplinarnih umetničkih projekata i direktorijum vizuelne umetnosti.

Uz poseban fokus na zanemarenu i podeljenu umetničku scenu Istočne Evrope, naš cilj je da povežemo lokalne umetnike međusobno, ali i sa ostatkom sveta, pri čemu Istočnu Evropu predstavljamo kao izvor inspiracije i u njoj pronalazimo zajedničke, opšte vrednosti.

Iksvy art, za razliku od tradicionalnog pristupa istraživača i teoretičara sa Zapada, ne definiše i ne tumači Istočnu Evropu na osnovu nacionalne pripadnosti ili geografskih granica. Deo ove grupe postaje svako čiji je rad baziran u Istočnoj Evropi, svako čija je poseta regionu bila povod za nastajanje umetničkog dela, ali i svako ko je ovde pronašao tračak inspiracije iako je kilometrima daleko. Otvoreni smo za svaku kreativnu ideju i projekat bez namere da manipulišemo trenutnim i prošlim problemima.

 


Zašto smo odlučili da napravimo podkast?
Umetnici će imati priliku da se izraze u svom najčistijem i neprerađenom obliku što pruža dublji i intimniji pogled na proces nastanka umetničkog dela.
Dokumentovaćemo trenutnu umetničku produkciju u okviru jednog ličnog i društvenog konteksta, a ta dokumentacija postaće detaljan izvor za buduće istraživače.
Doprineće našoj bazi umetnika. Imaćete priliku da istražite i upoznate se sa drugačijom (lokalnom) umetničkom scenom pre svoje posete regionu ili bez potrebe da je uopšte posećujete.
Delovaće kao izvor motivacije i inspiracije za mnoge ljude i pomoćiće im da nastave da se bave onim što vole.


Zašto crowdfunding?
Platforme za crowdfunding poput Kickstarter-a predstavljaju najuzbudljiviji i najefikasniji način da se nedostižni snovi pretvore u realnost.
Ovo iskustvo će omogućiti da naša vizija stekne publiku na globalnom nivou i da poruke utkane u svaku epizodu dopru do većeg broja ljudi.


Ciljevi fandrejzinga i budžet
$1,000  – Naš zvanični cilj od 1,000$ će pokriti troškove opreme koja je potrebna za pokretanje podkasta. To uključuje web hosting, opremu za snimanje i softverske pretplate.
$2,800 – Ovaj prvi stretch goal dozvoliće nam da pokrenemo studijski i prostor za snimanje, kao i da popravimo naš škripavi pod. Moći ćemo da kreiramo bolji video program za našu publiku i udobnu, opuštenu atmosferu za naše goste.
P.S. Do sada je sve što se nalazi u studiju napravljeno od pronađenih predmeta – od radnog stola do saksija. Voleli bismo da nastavimo sa ovom praksom kao činom socijalne i ekološke odgovornosti, ali i da ne bismo dodatno ugrožavali lokalni problem otpada. Stoga će sva buduća poboljšanja u studiju biti od lokalnih, recikliranih materijala, a vaši doprinosi pomoći će upošljavanju lokalnih zanatlija za njihovu izradu.
$4,200 – Naš drugi stretch goal biće iskorišćen za pokrivanje nadolazećih troškova za unapređenje naše postojeće, ali stare opreme, i daće nam šansu da budemo održivi tokom prve godine.


Nagrade
Skoro sve virtuelne nagrade će biti poslate odmah nakon završetka kampanje. Ovo uključuje e-mejlove zahvalnosti, listu podrške na vebsajtu, zakazivanje zahvalnica na društvenim mrežama i Skajp pozive. Nagrade koje iziskuju rad poput razglednica, dizajnerskih predmeta i umetničkih printova pratiće istaknuti tajmlajn. Sve nagrade koje zahtevaju tehničku opremu, poput early bird podkast epizoda, co-hosting-a i custom reklama, biće isporučene nakon što dobijemo opremu.


Upoznajte tim
Stvaranje projekta i Kickstarter kamanje istovremeno zahteva dosta truda. Upoznajte tim koji je ovo učinio mogućim! Veliko hvala svim našim prijateljima koji su nas podržali svojim neprocenjivim kritikama, komentarima i savetima.
Slobodno nas kontaktirajte ukoliko imate pitanja koja se tiču kampanje ili inicijative. Biće sjajno čuti vaše ideje za buduće projekte ili predloge umetnika sa kojima bismo mogli da sarađujemo!


Rizici i izazovi
Ovo je projekat niskog rizika u koji ulazimo sa puno pripreme i strasti. Uradili smo precizne finansijske proračune i kreirali budžet na osnovu onoga što nam je potrebno. Postizanje našeg zvaničnog cilja omogućiće pokretanje produkcije. Ukoliko ne dostignemo druge ciljeve (stretch goals), to će usporiti napredak našeg studija i naše održivosti što će sniziti naše nivoe serotonina! Ipak, obećavamo da ćemo stvarati i deliti kvalitetan sadržaj sa vama bez obzira na to šta nosi dan i nadamo se da ćemo imati vašu podršku u tome! 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :