Igrani i dokumentarni muzički filmovi u bioskopu Doma omladine

Datum objave:31.08.2017

Pročitano:3082 puta

Lokacija: Dom omladine Beograd

Drugo izdanje Festivala muzičkog filma - Paralelne vizije (Paralel Vision), donosi četiri igrana i pet dokumentarnih muzičkih filmova, novije svetske produkcije.


Program će u sredu, 13.9, otvoriti intrigantan dokumentarac o čuvenom bendu OASIS (Supersonic), koji između ostalog i na potpuno nov način prikazuje kompleksan odnos dvojice braće (Liama i Noela Galagera).

 

Festival muzičkog filma, Paralelne vizije, Dom omladine Beograd

 

Zatim slede dokumentarci o britanskom bendu Palp (Pulp), te o najvećem rok fotografu svih vremena, Miku Roku, koji je napravio kultne portrete i omote za vinile Bouvija, Blondi, Igija Popa... (SHOT!), a tu je i priča o Deniju Fildsu, ekscentričnom menažderu Ramonsa (Denny Says), kao i film o tinejdžeru s Arktika, koji repuje na jednom od najstarijih evropskih jezika (Arctic Superstar).

 

Festival muzičkog filma, Paralelne vizije, Dom omladine Beograd

 


Među igranim filmovima svakako treba obratiti pažnju na odličan biografski BornTo Be Blue, o životu Četa Bejkera, kog maestralno tumači Itan Houk, a zatim i Šekspirov Otelo, smešten u milje muzičke scene današnjeg istočnog Londona (Beautiful Devils), te adolescentski horor Zelena soba, kao i brazilski biopik raskošne produkcije, o pevačici Elis.

Pored igranih i dokumentarnih, ove godine uvodi se i selekcija kratkih muzičkih filmova, a u pratećem programu festivala, kao i prethodne godine, biće organizovani tribinski razgovori.

Više o filmovima:
http://www.paralel.rs/novosti/36-novosti/304-program-festivala-muzickog-filma

Program po danima:
http://www.paralel.rs/novosti/36-novosti/315-paralel-vision-program-po-danima


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :