IGRA I SVETLO NA OTVORENOM ZA NACIONALNI DAN IZRAELA

Datum objave:16.04.2021

Pročitano:500 puta

Datum održavanja: 21.04.2021 - 01.01.1970

Lokacija: Beograd

Povodom obeležavanja 73. Dana nezavisnosti Države Izrael u Beogradu, na poziv Aleksandra Ilića v.d. direktora Kulturnog centra Beograda (KCB), dolazi izraelski koreografski dvojac - Niv Sheinfeld i Oren Laor. Oni će u sredu 21. aprila s početkom u 18.00 časova, na platou ispred KCB-a u prostoru fontane, izvesti plesnu predstavu “Dvosoban stan” (Two Room Apartment). Nakon plesnog performansa, beogradskoj publici biće predstavljena svetlosna instalacija vizuelnog umetnika Izvanrednog Boba.

 Predstave dvojice koreografa iz Izraela, u kojima su oni i autori i izvođači, nose osobenu estetiku ispunjenu humorom i preispitavnjem svakodnevnih rutina. Njihovi performansi na kraju uključuju i publiku kao izvođača koja tokom predstave preispituje svoje sopstvene živote. Niv i Oren, po prvi put gostuju u našoj prestonici, a svoje radove izvode širom sveta u parkovima, na trgovima i drugim javnim prostorima koji predstavljaju novu tendenciju izvođenja, sa znatnom višim stepenom interaktivnosti u odnosu na tradicionalnu pozorišnu scenu.

“U vreme pandemije kada je veliki broj umetnika i u zemlji i svetu morao da preispita drugačije i nove komunikacije sa publikom, želja mi je bila da uz podršku Ambasade Izraela u Srbiji publici predstavimo umetnički rad koji komunicira na drugačiji način i sa publikom i prostorom izvođenja ovog umetničkog performansa”, ističe Aleksandar Ilić.

Instalacija Izvanrednog Boba, poznatog srpskog dizajnera svetla i nagrađivanog vizuelnog umetnika, dočaraće svu raznolikost i živost savremene izraelske kulture.

Pozivamo vas da prisustvujete kulturnom događaju i da zajednički obeležimo Nacionalni dan Izraela. Ulaz slobodan.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :