HURLEUR:Prljavo, surovo i iskreno!

Datum objave:02.04.2018

Pročitano:2109 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

HURLEUR JA! CD HURLEUR JA! / ROCK N ROLL RECORDS

Garage/rock je nedvosmislena definicija ovog kreativnog akta . Pomozi mi da budem sam- kontradiktorno furaju ovi momci , koji jesu prljavo glasni i nenadmašno žestoki.

 

Hurleur

 

Numera SAM, otkriva paket od ukupno 11 unezverenih komada koji, ipak, u krajnjoj instanci, ima dobru šolju čaja ili crnog piva krigle ili dve...nekad i više!


Dajem ti sve a ništa ne dobijam, šta si ti , samo moja robija, u šifrovanom rokenrolu- u kojem to najviše prolazi kao umetnost, urbana poezija, urbopoetika –ona ostavlja melodično dinamički garage rock.Ovaj bend treba pohvaliti, i u to nema sumnje. Bilo kakve inicijacije, aluzije iz predhodnog pasusa su samo poigravanje medijskih manipulatora koji kroje javno mnjenje. Iz tog razloga, radije bih slušao ovaj punk nego ispoliranu metal simfonija operu. A i metalac jesam!


U petoj pesnici, rednom broju na disku stoji možda i krucijalni muzički dokument – BRIGA ME! Interesantan je i impresivan gitarski solo u ovoj numeri, koji se ne sme zanemariti, posebno što se pojavljuje iz mračne sobe prašnjavog andergraunda.


GRIZI SISTEM! Šta više reći? Sve je rečeno i u samom naslovu pesme. Kraj. Tačka. Grizi sistem! Odmah, dok je vreme. Ovaj bend je onaj koji se neće nikada prodati, živeće svoj život, kako oni pravilno kažu- živeće svoj kratak vek. Mada, dodaju oni, - u prvom redu se borim, ti čuvaj mi leđa, i dok iznutra gorim znam da ne smem da se predam... Zna tim Branimir Lokner & Predrag Jovanović koga da probiju medijski i na tome i na njihovoj izdavačkoj kući ROCK N ROLL RECORDS im svaka čast! Ja čekam njihove nove adute u vidu novih CD albuma. Prvih pet (5) sam već recenzirao.


Omiljena numera mi je završna u isto vreme – PORNO FILMOVI! Scene ljubavi su tako dosadne oni, praskaju, šibaju, štrcaju, šikljaju, ejakuliraju, svršavaju u bogatim talasima i štrče solo deonice, kao u snošaju na 40 stepeni Celzijusa, sa puno sekreta i znoja, uzdaha, bez predaha. Pozdravljam Kolju i Grobovlasnike ovim putem. Što se mene tiče, Samir Dazdarević, gitara & vox, Aleksa Dinić, bubanj, Nikola Petrović, gitara i vox i Miloš Ilić na bas gitari (grupa HURLEUR) su ostavili srce na bini. Bolje i to , nego natrag u garažu. Bravo! Domaći zadatak za sve srpske i regionalne punk rock bendove!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :