Humanitarni koncert benda AZIL 5 u Novom Sadu

Datum objave:23.09.2015

Pročitano:4289 puta

Datum održavanja: 25.09.2015

By:Lampshade Media

Lokacija: Think Tank, Novi Sad

U petak, 25. septembra održaće se HUMANITARNI KONCERT u Firčijevom "Think Tank" studiju u Novom Sadu gde će nastupiti bendovi AZIL 5 i UVERTIRA. Predložena donacija će stajati 300 dinara i sav prihod će biti doniran centru "ŽIVETI USPRAVNO". Koncert počinje u 21h.

 

Azil 5 | Photo by Jelena Despotović

Azil 5 | Photo by Jelena Despotović
Centar "Živeti uspravno" postoji 15 godina i cilj mu je stvaranje okruženja u kome će se poštovati sva ljudska prava osoba sa invaliditetom i zalaganje za punu primenu Međunarodne konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

„Azil 5“ je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući autorskom muzikom. Do sada je bend objavio 3 studijska albuma: „Strastan, go i bos“ (2008.), „Nema čoveka danima“ (2011.) i „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ (2014.) kao i 2 albuma uživo „IzLiveNo u tišinu“ (2009.) i „Živi Azil“ (2013.). Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop i od skoro world music uticaja. Tokom svoje desetogodišnje karijere stigli su da obiđu zemlju, region, ali i evropske prestonice kroz nekoliko stotina nastupa. Azil 5 su Borko Basarić, Nenad Kojić, Vladimir Vojnović, Sava Nikić i Dušan Kolarski.

Bend Uvertira je nastao krajem 2007. godine. Bend čine: Filip Grubač (ritam gitara), Petar Banjac (bubanj i glas), Igor Sakač (solo gitara i glas) i Luka Mejdžor (bas gitara i glas). Uvertira je skupina pokušaja Filipa, Petra, Luke i Igora da stvore nešto što ne mari za granice i ostale nebitne razlike koje čine razdaljinu između ljudi. Prave muziku koja nije ograničena na žanr ili stil, već koja kao jedine trajne osobine ima strast i ljubav prema stvaranju kao takvom. Početkom 2015. godine izdali su prvi studijski album „Iz rupe bez dna“ za izdavača Lampshade Media.

 

Više informacija o događaju na: https://www.facebook.com/events/410183275859177/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :