Hulahoop: Pobednici Jelen Demofesta 2014 se oprostili od statusa demo benda!

Datum objave:20.07.2015

Pročitano:3285 puta

Slovenački bend Hulahoop, prošlogodišnji pobjednici banjalučkog Jelen Demofesta, predstavili su svoj debitantski album neobičnog naziva "The Best Of" posljednjeg dana festivala, te se tako u velikom stulu oprostili od titule demo benda.

 

Hulahoop: Pobjednici Jelen Demofesta 2014 se oprostili od statusa demo benda!


Četvorka iz Kamnika je takođe predstavila i spot za pjesmu "Dripping Magic" rađen u MTV produkciji, sa kojom su pobijedili na Jelen Demofestu 07, a čije snimanje je, pored albuma, dio nagrade za osvojeno prvo mjesto. Za režiju i fotografiju spota bio je zadužen Vladan Janković, reditelj koji je i nekoliko posljednjih godina kreirao spotove za pobjednike Jelen Demofesta.

 

Hulahoop: Pobjednici Jelen Demofesta 2014 se oprostili od statusa demo benda!


"Ovo je bilo jedno zaista posebno iskustvo. Obično sami radimo sve spotove, tako da nikada nismo imali priliku da snimimo profesionalni video spot. Dobro smo se zabavili, ponešto naučili, a za sve to možemo zahvalili Jelen Demofestu", naveli su članovi benda Hulahoop na promociji održanoj u Domu omladine u Banjaluci.

 

Hulahoop: Pobjednici Jelen Demofesta 2014 se oprostili od statusa demo benda!


Organizatori festivala su pripremili i malo iznenađenje za Hulahoop, te je promocija okončana izvođenjem numere "Dripping Magic" u instrumentalnoj verziji sa novim aranžmanima odsviranim na saksofonu. Članovi Hulahoopa bili su toliko oduševljeni izvedbom saksfoniste Danijela Denija Karalića, da su ga pozvali da sa njima nastupi završne večeri festivala, što je ovaj banjalučki muzičar objeručke prihvatio. Tako su Hulahoop na svom primjeru pokazali kako se grade veze između bendova, a promociji njihovog albuma prisustvovali su i članovi benda M.O.R.T, pobjednici šestog Jelen Demofesta, koji su kolegama iz Slovenije pružali podršku iz prvih redova.

 

Hulahoop: Pobjednici Jelen Demofesta 2014 se oprostili od statusa demo benda!


Promocija albuma "The Best Of" zaključena je polučasovnim nastupom na tvrđavi Kastel, a Hulahoop, pojačani sa dva prateća vokala, koncert su zatvorili upravo novom izvedbom "Dripping Magic", koja je uključivala i Denija na saksofonu i koja je nastala svega nekoliko časova ranije.


Posljednje večeri festivala kompanija m:tel, kao najveći prijatelj Jelen Demofesta, tradicionalno je nagradila najbolji demo bend ovogodišnjeg izdanja banjalučkog festivala po izboru publike, a riječ je o bend Cardinal Point iz Vranja, koji je dokazao da nije najvažnije proći u finale, sve dok imate podršku prijatelja.

 

Naime, do posljednjeg dana Jelen Demofesta na zvaničnoj Facebook stranici kompanije m:tel bilo je aktuleno glasanje za demo bend sa najviše prijatelja pod nazivom "m:tel nagrađuje prijateljstvo". Iako je do kraja glasanja situacija bila veoma neizvjesna, na kraju je Cardinal Point ipak bio bend sa najvećim brojem glasova publike, te je nagrađen laptopom Acer Aspire ES1-512.


Specijalna nagrada trebala je biti uručena dan nakon završetka festivala, nakon što su pristigli i posljednji glasovi, ali kako se Cardinal Point nije plasirao u finale, momci su morali da se vrate kući, te će im nagrada biti naknadno uručena.
Ovdje nije kraj ovogodišnjim poklonima, jer kompanija m:tel nastavlja da nagrađuje posjetioce nedavno završenog Jelen Demofesta. Sve fotografije posjetilaca festivala sa m:tel okvirom, koje su napravljene za vrijeme trajanja Jelen Demofesta, naći će se u foto albumu na zvaničnoj Facebook stranici kompanije m:tel, a 30 fotografija sa najviše lajkova do 27. jula u podne biće proglašeno dobitnicima m:tel – Jelen Demofest paketa.


U m:tel – Jelen Demofest paketima se nalaze majica, CD prošlogodišnjih pobjednika festivala, VIP ploča, 2 bedža, m:agazin, te m:tel dopuna od 10 KM.


Osmi Jelen Demofest održan je od 16. do 18. jula, a ovogodišnji pobjednik je sastav Nord iz Rijeke. Na drugom mjestu našao se bend Rezerve iz Tučepa, dok je treće mjesto pripalo bendu S.K.A. iz Leskovca.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :