Howe Gelb 20. juna u Domu omadine Beograda

Datum objave:31.05.2017

Pročitano:2032 puta

Datum održavanja: 20.06.2017

By:Milica Ševarlić

Lokacija: Dom omladine Beograd

Howe Gelb frontmen benda Giant Sand održaće koncert u Beogradu 20. juna sa početkom u 21:00h, u Domu omladine Beograda. Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1000 dinara.

Howe Gelb je harizmatični lider legendarnog američkog sastava Giant Sand i jedan od najčuvenijih totalnih "otpadnika" u svetu rok muzike.

Ovaj veliki autor spada u začetnike Amerikana žanra i od početka osamdesetih zapanjuje svet fantastičnim rokerskim istupima, albumima i koncertima. Kod nas izuzetno popularni Giant Sand nastupili su u Beogradu na oproštajnoj turneji 2015, kada su oduševili prepun Dom omladine.

 


Uvek izazovni, Giant Sand i Howe Gelb istinski su inovatori na području na kojem je to najteže - na polju klasičnih rok pesama, kojih su tako puno sami potpisali. Američka alternativna rok scena osamdesetih godina bila je sačinjena od bendova koji su vratili rokenrol njegovim antikorporacijskim osnovama i otrgli ga od suvišne komercijalizacije - Howe Gelb je ovom značajno doprineo, te kao autor koji nikad ne sluša diktate izdavačkih kuća ima vrlo posebno mesto u modernoj rokerskoj mitologiji.

Za mnoge i jedini istinski naslednik Neila Younga, po svim merilima Howe Gelb je vanvremenska pojava, institucija sam za sebe, oličenje umetničke i poslovne kreativnosti i nepredvidljivosti. Posebno voli da sam za klavirom povremeno priređuje intimne nastupe u kojima se emotivna oštrica njegovih pesama još više ističe, a šarmantan, skoro kabaretski nastup, dobija na toplini i dubini u direktnom, nerazblaženom kontaktu sa publikom. Upravo ovo je način na koji će se predstaviti beogradskoj publici promovišući najnoviji, nedavno objavljeni solo album, odgovarajućeg imena: "'Future Standards / Standardi budućnosti".

 Howe Gelb će ovom prilikom prošetati kroz svoju jedinstvenu karijeru plus nekoliko neočekivanih obrada, kao i uvek, dajući nam pun uvid u to šta je najbolja Amerikana na svetu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :