Barutana klub Beograd

House ikona Terry Lee Brown Jr. dolazi po prvi put u Beograd!

Datum objave:05.02.2009

Pročitano:3325 puta

By:Tijana Bogdanovic

Godinama Terry Lee Brown Jr. se smatra članom internacionalne elite house producenata i osnivačem podžanra Tech-House.

Terry Lee Brown Jr tj. Norman Feller, počeo je da se bavi DJingom 1989. i ubrzo nakon toga njegov rad se našao na mnogim pločama. 1994. je odlučio da se u potpunosti posveti muzici. Sledeće godine započeo je projekat pod nazivom Terry Lee Brown Jr. i počeo da stvara jedinstveni zvuk. Plastic City, tada još uvek mlada etiketa, je Terry-ju ponudila jedinstvenu priliku, zbog čega joj je dan danas ostao veran.

Prvi debi album Brother For Real je izdao u proleće 1996. To je bila prava prekretnica za Tech-house pravac jer je uključio elemente Junglei Trance. Da je ovaj album javnost odlično dočekala dokazuje i čunjenica da je jedan od najuglednijih engleskih muzičkih časopisa ubrojao u prvih deset albuma 1996. godine zajedno sa albumima artista poput DJ Shadow, Fugees, Underworld i Faithless.

Ništa manje uspešan, drugi album pod nazivom Chocolate Chords , izadat je krajem 1997. godine. Američki Mixmag ga je svrstao među prvih 5 albuma te godine.
 
Kompilacije pod nazivom Terry's Café 1-11 su se takođe našle na stranicama poznatih svetskih časopisa poput Muzik, Urb, XLR8R... ali se ta priča mimo albuma ovde ne završava. Terry je takođe poznat i po remix-ima koje je uradio za track-ove kao što su Louise (Let's Go Round Again), Paul Van Dyk (For An Angel), Paris Red (Love Hurts), Future Funk (Music Takes You High) i tako dalje.
 
Trećim i najnovijim albumom From Dub Til Dawn je krunisan dvogodišnji rad. On okuplja jak bas, tople zvukove i vokale. Zvuk i ritam su najvažnije u ovom slučaju. Mješavina kuće i Dub ili dva koraka round out albuma. Track Take Your Time je rađen sa poznatim Timewriter-om.

Danas Terry Lee Brown Junior važi za jednog od najuglednijih house producenata. To je verovatno zbog strasti i ljubavi koju ulaže u produkciju i svoje setove, i kojom pokazuje da se house muzika ne oseća samo na dancefloor-u.


Broj karata ogranicen!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :