Hornsman Coyote stiže u pančevački Štab Pogon

Datum objave:22.05.2018

Pročitano:1966 puta

Datum održavanja: 25.05.2018

Lokacija: Pančevo

Pančevački bar i noćni klub „Štab Pogon", 25. maja, ugostiće poznatog srpskog muzičara Hornsman Coyote-a, koji će ovom prilikom nastupati kao di-džej. Za žurku će nas zagrevati Jahman Selector, a događaj organizuje Iskaz.

Nemanja Kojić ili Hornsman Coyote počeo je svoju muzičku karijeru kao dub trombonista kasnih 90-tih, priključivši se srpskim reggae pionirima Del Arno Bendu. Osim roots reggae, na njega je u tinejdžerskim danima uticala hard core, punk i trash muzika. Godine 1994. osniva jedan od najpoznatijih regionalnih hard core, reggae, crossover bendova Eyesburn.

 

Hornsman Coyote

Nakon što je Eyesburn napravio pauzu u radu 2005. godine, Coyote odlazi u London gde upoznaje Jerry Lions-a (Twinkle Brothers) koji je bio prvi roots reggae producent s kojim je sarađivao. Nakon toga Coyote je sarađivao sa Jah Works (UK), na svom prvom instrumentalnom albumu Brass Roots. To mu je otvorilo vrata ka svetskoj dub/reggae sceni. Od ovog albuma, Coyote je objavio preko 40 vinil izdanja sa različitim saradnicima.

U Poljskoj je 2005. potpisao za Karrot Kommando izdavačku kuću, za koje izdaje Glow Jah Light i Flower Flower Fields. Iz Poljske kreće na turneju kroz Evropu, Meksiko i Etiopiju.

Hit Belly of the Beast izdaje 2010. godine, u saradnji sa Jah Mason-om. Dok je išao na međunarodne turneje svirao je sa bendovima kao što su House of Riddim i Dub Akom. Bend Hornsman Coyote and Soulcraft oformio je 2012. godine, a sa njima je imao dva albuma Debut (2013) i Safe Planet (2016).

Od 2016. Coyote sarađuje sa amsterdamskim Earthworks studiom, gde je radio na vokalima i instrumentalima sa Jah Works, Bunnigton Judah i High Notes band. Kako je odabrao da ostane u Srbiji, usledile su i brojne saradnje sa regionalnim muzičarima. Novi bend, oformljen u Srbiji, je crossover sastav Remedy.

Više informacija o žurci može se pronaći na Fejsbuku.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :