HOD: Prijatno osveženje na domaćoj sceni!

Datum objave:14.09.2016

Pročitano:5011 puta

By:Milan B. Popović

HOD CD REDAK VAZDUH

 

Grupa HOD iz Beograda je objavila prvi album pod nazivom „Redak Vazduh“. Album je snimljen u dva studija: kod Roberta Telčera u Vrbasu i u „Digimediji“ u Beogradu sa Goranom Crevarom kao producentom. Dizajn naslovne strane albuma je uradio Bojan Milojević Asterian. Sastav „Hod“ su: Sandra Miloševski, Veljko Đukić, Stefan Savić, Konstantin Selenić i Milan Perišić.

 

HOD CD REDAK VAZDUH

 

Ne računajući na intro i outro, ovaj CD album beogradskog sastava HOD, donosi nam devet numera. Mora se priznati da se ovde radi o veoma prijatnom CD iznenađenju. Ovo jeste gitarski moderni pop rock, ali je veoma pitak, pamtljiv i dovoljno surov da se oštrica žileta nalazi negde na petom pragu vrata električe gitare. Ta posekotina je „kvalitet plus“, i samo je tako možete shvatiti i doživeti.


Vokalno rasterećena i odvažna ženska lucidna bravura isijava iz više pesama na ovom CD-u, mada i muški vokali su tu, da se umešaju, promešaju sa urnebesno dobrim notalnim sistemom i čorbom koju grupa HOD, na albumu REDAK VAZDUH, u velikoj količini, isporučuje.


U prvi mah, kada sam prvi put preslušao materijal podsetili su me na nešto blažu, umereniju, smireniju, energetski sofisticiranu verziju beogradskih šampiona – Repetitor. Uprkos tome, nikako ne smemo zanemariti autorski pečat ovog kvinteta – Hod. „Autoklav“ zapis se posebno ističe od ostatka materijala i ja bih- ukoliko mi dopustite toliku subjektivnu slobodu- njega prozvao najmoćnijom temom na CD albumu REDAK VAZDUH. Tu je i dokument „Ja nisam sav“, koji se takođe može pridodati toj skupini krucijalnih momenata na albumu.


Zaista uvek volim i želim da podržiim mlade bendove / posebno u današnje vreme, vreme supermarket kulture/, i pojavljivanje ovako koncipiranog benda i materijala vraća veru da ima snage i šanse i vere u kvalitetnu domaću scenu.
Ovde imamo, kadkad, ponekad, svojevrsnu kakafoniju vokala, muzike i cele atmosfere, ali nije uvek tako. Sastav HOD brzo iz jednog stila prelazi u drugi, iz agresije u miran i izuzetno prijatan milje, još sofistiracioniji od onih, nekadašnjih bakinih miljea, koje smo stavljali na televizore ili stolove. Šalim se malo. HOD je ozbiljna i temeljna skupina umetnika koji zaslužuju još veću pažnju medija i odobravanje publike – u koje ne sumnjam! Samo napred devojko i momci!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :