Barutana klub Beograd

Hip Hop Bioskop predstavlja Bouncing Cats

Datum objave:10.12.2014

Pročitano:3964 puta

Datum održavanja: 16.12.2014

Lokacija: SKC, Beograd

My People magazin u okviru Hip Hop Bioskopa predstavlja film Bouncing Cats koji će biti prikazan 16 12 2014 u Maloj Sali SKC-a. Film Bouncing Cats je nastao 2010 godine, režiju filma potpisuje Nabil Elderkin, ceo projekat je podržao Red Bull Media House.

 

 

Bouncing Cats je momentalno proglašen za jedan od najboljih filmova o hip hop kulturi ikada i pokupio je brojne nagrade. Film prati Abramza, bboya iz Ugande, koji pokušava svojim besplatnim radionicama i aktivacijama kroz koje promoviše hip hop kulturu i pre svega breakdance (Breakdance Project Uganda – BPU) da „izleči“ zajednicu i na taj način direktno utiče na najmlađe stanovnike Ugande. Njegove akcije su postale veoma uspešne i uticaj se kasnije i proširio van same Ugande. Kroz svoj program je uključivao i dovodio u Ugandu strane bboyeve, pre svega legendarnog Crazy Legsa iz Rock Stedy Crew-a.

 

Film prati BPU (Breakdance Project Uganda) koji je nastao 2006 i misiju jednog čoveka kako kroz breakdance i hip hop želi

da motiviše i edukuje omladinu u Ugandi.

 


Nakon filma održava se tribina koja će se baviti istom temom kao i film i pričaćemo o edukaciji i promociji hip hop kulture i načinima na koji se može uticati na društvo. Gosti tribine će biti naši poznati breakdance plesači Nezoob, Goofy i Toma koji su zahvaljujući breakdance-u bili na svim kontinentima i koji su kroz radionice i takmičenja širom sveta imali prilike da mnogo toga nauče, vide i donesu u svoju matičnu zemlju.

Hip Hop Bioskop se održava u Maloj Sali SKC-a (sala na spratu), početak filma je u 20h, tribina počinje odmah nakon završetka filma. Pre flma, ispred Male Sale SKC-a biće puštana muzika i mini podijum gde će svi plesači moći da pokažu svoje umeće i da naprave uvod u film koji obavezno morate pogledati.

Ulaz je besplatan, broj mesta je ograničen.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :