Himna generacije - novi singl i spot Dubioze kolektiv!

Datum objave:30.05.2017

Pročitano:3174 puta

“Nakon što nas godinama neosnovano optužuju da predstavljamo “legitimni glas izgubljene generacije” mi smo odlučili da konačno zloupotjebimo tu kvalifikaciju i napravimo prigodnu muzičku numeru na tu temu. Na ovim prostorima je omiljena sportska disciplina - sekiracija na duge staze - dovedena do savršenstva i ova regija je dala niz svetskih šampiona u super-teškoj kategoriji. Sekiramo se neselektivno, neprekidno i prilikom sekiracije ne diskriminišemo teme po važnosti i mogućem uticaju na vlastite živote. Sekira nas sve - od ugroženosti južnoameričkih prerijskih oposuma do mogućeg termonuklearnog rata na korejskom poluostrvu, od izbora Trumpa za predsednika SAD-a do izbora na takmičenju za najveći pevački talent mesne zajednice Zabrđe. Ako su neke manje važne ljudske opsesije poput ljubavi prema ženama ili alkoholu opevane u bezbroj pesama - onda i ljubav prema sekiraciji zaslužuje makar jednu.” - poručuju iz Dubioza kolektiva

 
Spot za pjesmu „Himna generacije“ sniman je u Sarajevu, a u snimanju spota učestvovalo je 400 statista volontera koji su se javili na poziv benda objavljen putem društvenih mreža. Ovo je bilo jedno od najmasovnijih snimanja na području sarajevskog kantona još od epskih prizora iz filma “Valter brani Sarajevo”. Za potrebe snimanja, u nekoliko je navrata blokirana glavna gradska ulica što je naravno izazvalo dodatnu „sekiraciju“ vozača koji su bili pogođeni obustavama saobraćaja.


Trenutno se bend, statisti i ekipa koja je snimala spot sekiraju kako će se spot svideti gledaocima i koliko će pregleda imati na YouTube-u.


U pauzama između sekiranja, Dubioza kolektiv nastavlja s koncertima, pa ih publika može „uhvatiti“ na nekom od koncerata koji su zakazani za ovo leto u regionu, a 17.11. možete ih videti na velikom koncertu u Zagrebu, u Domu sportova.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :