Henrik Harlaut osvaja Ski Big Air zlato na X Games Oslo 2016

Datum objave:02.03.2016

Pročitano:4583 puta

By:Dejan Tomic Toma

Urban Bug čestita Henriku Harlautu na njegovom trećem X Games Big Air zlatu i ukupno njegovoj četvrtoj X Games medalji. Njegov timski kolega, Gus Kenworthy, takođe se penje na spostolje i uzoma odličnu bronzanu medalju.

U subotu uveče, Big Air veteran, još jednom je dokazao da je na samom vrhu ove igre. Harlaut i još pet drugih takmičara, pokazali su svoje najbolje trikove, pred ogromnom publikom koja se okupila oko veoma visokog jumpa u centru Osla, na Tøyenu. Konkurencija je bila velika, samo sitnice su delile takmičare od medalja.

 

Henrik Harlaut osvaja Ski Big Air zlato na X Games Oslo 2016 | Monster Energy


Big Air jump je prvi jump napravljen od skela na nekom X Games događaju, još od X Games San Francisco 1990. Izgradnju istog je vodio Stageco Staging, a trebalo je 13 dana i angažovanje od 45 ljudi da bi se napravio.

Nakon njegove prve vožnje, Harlaut je zauzimao tek peto mesto. Zapravo je u drugoj vožnji podigao nivo i pokazao prava umeća. Upao je switchem na rampu, a zatim odradio jedinstveni switch triple cork 1440 safety, zbog kojeg je zaradio 97.00 poena i time sebi obezbedio zlato.

 

http://www.urbanbug.net/magazin/vest/downstroy-agresivni-kontrolisani-dinamicni-i-melodicni

Sa druge strane, Gus Kenworthy, osvojio je bronzu nakon odrađenog switch double cork 1440 tail trika u prvoj vožnji i skora od 91.66 poena. Kenworthy je time zabeležio svoju treću 2016 X Games medalju i prvi ikad X Games Big Air podijum u svom osmom X Games pojavljivanju.

Ovaj poslednji podijum je veliki podvig za Kenworthyja, jer se time pridružuje Tanneru Hallu i Candide Thovexu kao jedini koji su se peli na podijum u sve tri disciplines: SuperPipe, Slopestyle i Big Air.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :