HELLCATS: Umetnost koja dolazi iz magije!

Datum objave:29.02.2016

Pročitano:3166 puta

By:Milan B. Popović

HELLCATS CD WARRIOR PRINCESS / SAMOSTALNO IZDANJE

Ženski četvoročlani bend iz Slovenije, „Hellcats“, objavio je svoje debitantsko, prvo dugosvirajuće CD ostvarenje – Warrior Princess. CD album sadrži ukupno okruglo 10 muzičkih numera na engleskom jeziku. Moram priznati da mi se ovaj materijal i stil i način na koji „Hellcats“ ispoljavaju svoje emocije i naboje, preko instrumenata i mikrofona, veoma dopao i da sam ga zagrlio sa obe ruke, prijateljski.

 

HELLCATS: Umetnost koja dolazi iz magije! | CD WARRIOR PRINCESS | Recenzija Milan B. Popović

 

Kao nekad što su u Americi ženski sastavi „L7“, „Hole“, Cortney Love, Joan Jet, Lita Ford, fenomenalna Linda Perry i nikad nepreželjen rad super grupe „4 Non Blondes“, a kod nas na prostorima regiona ali i Los Angelesa, Kine..., rok svestrana umetnica, kompozitorka, gitarstkinja, tekstopisac, pevačica...Aleksandra Slađana Milošević, njihovim putem nastavljaju ili se na njega oslanjaju slovenačke muzičarke „Hellcats“. Pesma „Master of the night“, lako može biti zvučna traka za neki akcioni film, pa i horor, jer poseduje tu alhemiju, taj magični pristup, a prkos i dinamičan izražaj kakav nemaju ni mnogi muški umetnici naše današnje scene. Knjižica, iako crno bela, je impresivna a grupu „Hellcats“ čine: Ajda Kovačić, vokal, Katja Mavec, gitare, Saša Zagorc, bas gitara i pozadinski vokali i Sonja Zagorc za setom bubnjeva i kao prateći vokal. Svih deset pesama su snimljene u studiju „Conti“, u Ljubljani. Inžinjer je bio Davor Kontić a mix je uradio takođe Davor Kontić. Naslovna strana omotnice delo je umetnika Simona Podgoršeka. Producenti materijala su bili: Davor Kontić &Saša Zagorc & Sonja Zagorc. Materijal je masterizovan od strane Gregora Zemljiča, GZ masterink.

 

Lični favorit vašeg potpisnika je moćna balada „Viking“, četvrta narezana na ovoj kompaktnoj disketi. Album je dizajnerski opremila Saša Zagorc. „Hellcats“ mogu da budu ponosne na ovaj rad. One to i same izjavljuju kada u petoj narezanoj pesmi na ovoj disketi glasno poručuju – Proud to be load. Glasne su, gitarski gotovo savršene, sve ovde klizi i ništa ne iritira. Naprotiv! Sve deluje svetski i zaista je pravo zadovoljstvo slušati ovakve CD albume koji bude maštu i inspiraciju kod CD recenzenata, kritičara, pa i pesnika, kada je moja malenkost u pitanju. Što se mene tiče ovaj album je za čistu akademsku desetku, baš se slaže sa brojem pesama. Ratnice, muzičke ratnice bih voleo u ovoj, 2016. godini da vidim i čujem uživo u Srbiji, u Beogradu, na nekoj od koncertnih scena. Album za svako poštovanje kao i sve gore pobrojane naše i strane umetnice od kojih su „Hellcats“ svesno ili nesvesno – nije bitno - kao inspiraciju uzimale dah i duh, dinamiku, doslednost i inteligenciju. Srčano i muški i ženski. Što bi naša diva Slađana Milođević rekla u jednoj od svojih enciklopedijskih dela, i „Hellcats“ su Muške žene. Hrabro, odlučno i odlično!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :