HASHIMA U JUGOSLOVENSKOJ KINOTECI

Datum objave:09.11.2021

Pročitano:301 puta

Datum održavanja: 10.11.2021

Lokacija: Beograd

Beogradski rock-jazz sastav Hashima održaće koncert u sredu 10. novembra sa početkom u 21h u posebnom ambijentu Jugoslovenske kinoteke.

 


Na ovom koncertu bend će se predstaviti u novoj postavi, te će promovisati svoje treće studijsko izdanje Starry Night objavljeno za američku izdavačku kuću Odradek Records. U bioskopskoj sali Kinoteke biće premijerno puštena projekcija spota za pesmu “Glaciers” snimljenog na 16mm filmu koji potpisuju režiser Lazar Bodroža i direktor fotografije Lazar Bogdanović. Fotografije Danice Trajković prikazaće nastupe grupe tokom godina.

Broj ulaznica za ovaj koncert je ograničen, a moguće ih je rezerviasti na bandhashima@gmail.com. Cena ulaznica na biletarnici Kinoteke iznosiće 500 dinara.


Hashima stvara originalnu muziku sa autentičnim audio-vizuelnim pečatom i komunicira kroz postrock, free-jazz, dark wave, balkan na džez instrumentima uz semplove i vokal. Za svoj rad nagrađeni su nastupom na Jazz Festivalu u Avinjonu kao jedan od šest najboljih novih bendova za 2018. godinu. Drugi album grupe - The Haywain, uvršten je na listu 100 najboljih albuma godine po New York City Jazz Record magazinu.

 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :