Grupa ZAA počinje prolećnu turneju u Nišu!

Datum objave:04.04.2018

Pročitano:953 puta

Datum održavanja: 13.04.2018

Kruševački crossover sastav ZAA započeće prolećnu mini turneju koncertom u niškom klubu Feedback u petak, 13.aprila sa početkom od 22h. Inače, ZAA ove godine proslavljaju značajan jubilej - 10 godina postojanja benda i to u novoj postavi.
Muzika benda ZAA se može opisati kao fuzija ska/dub/soul/punk muzike i zbog svog originalnog izražaja predstavljaju jedan od najinovativnijih bendova na domaćoj sceni.

 

ZAA

 Fotografija je snimljena u kruševačkoj Kući Simića. Autor fotografije: Miljan Miletić


Poslednjih meseci članovi grupe ZAA u kruševačkom studiju "Košnica“ snimaju svoj četvrti studijski album, tempiran da se pred publikom pojavi na jesen 2018. Promotivna tema, odabrana da otvori čitavo novo poglavlje u radu benda (uz široj javnosti premijerno predstavljanje Anđele Ilić, novog glasa grupe ZAA), pesma "Closer" još jedno je vrsno producentsko ostvarenje suosnivača i klavijaturiste grupe Zorana Vasića.


Putem zvaničnog ZAA Youtube kanala premijerno je emitovana i video verzija ovog singla, snimljena u znamenitom smederevskopalanačkom "Punk Rock Cafe"-u. Kompletan autor ekranizacije pesme "Closer" je Darko Riot.


"Blizina ljubavi ne mora uvek za sobom da povuče sreću (zaljubljenih). Nepredvidivost ljubavnog odnosa je doživotna tema i inspiracija, tako da se učimo do samog "kraja". Muzika je takođe ljubav, koja nas spaja i drži na okupu. Ali i ona se menja odražavajući naš puls, koji ovih dana brže i jače udara. Ritam je funk, duša je soul, priča je blues. ZAA igra, pleše i skače! Izvolite drugari, oderite cipele o podijum za slobodu, mislim igru" - izjavio je povodom početka novog kreativnog poduhvata Toma Ilić, bas gitarista benda.


Nakon premijere singla "Closer" sledi i serija aprilskih ZAA live nastupa:
13.4. Feedback, Niš
14.4. Tesla Bar, Leskovac
27.4. Pub Lazino tele, Novi Sad
28.4. Zappa barka, Beograd


Članovi grupe ZAA su: Anđela Ilić – vokal, Ivan Đokić – gitara, Tomislav Ilić – bas gitara, Zlatko Petković – bubanj, Zoran Vasić – klavijature, Nikola Stanojević – trombon i Borivoje Đorđević – saksofon.


Ulaznice u prodaji po ceni od 400 dinara od utorka, 27.marta u muzičkoj radnji Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje, radno vreme od 10 do 16h). Na dan koncerta karta će koštati 500 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :