Grupa Beograd i Sergio Lounge u klubu Elektropionir

Datum objave:15.02.2018

Pročitano:2612 puta

Datum održavanja: 17.02.2018

Lokacija: Elektropionir, Beograd

U subotu, 17.februara u klubu Elektropionir (Cetinjska 15) nastupiće Grupa Beograd koja je pionir YU elektro zvuka osamdesetih nastala u periodu novog talasa. Kao specijalni gosti nastupće bend Sergio Launge.

 

Grupa Beograd

Foto: Edvard Janković


Grupa Beograd je numerom "TV" sa prvog singla je probila led za album Remek Depo, prvi album elektronske muzike na prostoru Jugoslavije, koji je izdat davne 1982. godine. Sa tog albuma su se izdvojile numere Kontrolori i Opasne Igre koje su se našle na prvom mestu mnogih radio i TV top lista. U maju 2015. objavljen je novi album grupe Beograd pod nazivom POLA/POLA sa koga se singl "Percepcija" popeo na prvo mesto "Jelen Top 10" emisije. Na ovom koncertu će biti predstavljene i nove numere sa albuma.


Sergio Lounge je alter-ego beogradskog autora i muzičara, Srđana Popova. Svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na regionalnoj sceni koja je upečatljiva na prvi pogled, na prvo slušanje. Najočigledniji iskorak od norme jeste velika šarena tastatura, koju koristi kao instrument. Tastatura je svirački najpribližnija keytar-u, ali nosi i svoje specifične karakteristike, koje je sam usavršavao vremenom i načinio ga pravim muzičkim instrumentom. Iako nije prvi čovek koji koristi tastaturu u muzičke svrhe, prvi je koji je na tako bezobrazan način izneo na binu i učinio to svojim instrumentom.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :