Gregorian za kraj karijere spremaju muzičko-scenski spektakl u Beogradu

Datum objave:04.02.2017

Pročitano:3643 puta

Datum održavanja: 08.02.2017

By:Marija Joksimović

Lokacija: Hala sportova

Nemačko-britanska grupa Gregorian nastupiće u Beogradu u sredu 8. februara u Hali sportova. Čuvenom horu ovo će biti treći i verovatno poslednji nastup u srpskoj prestonici, s obzirom da dolaze u okviru oproštajne turneje pod nazivom Masters of Chant – Final Chapter Tour kojom će staviti tačku na svoju 16-godišnju karijeru.

 

Gregorian

U svojoj bogatoj karijeri Gregorian su nastupali u Evropi, Aziji i na Bliskom Istoku, prodali su nekoliko desetina miliona albuma, osvojili 32 zlatne i platinaste ploče i jedni su od retkih koji su na svom prvom nastupu u Kini rasprodali pet koncerata zaredom! Na njihovom repertoaru našle su se neke od najpoznatijih pop i rok numera koje su svojim specifičnim pevanjem pretvorili u potpuno nove, ali jednako moćne numere. 


Ko su Gregorian?


Gregorian ili Masters of Chant je “monaški hor” koji osim vrhunskih vokalista čine i talentovani muzičari koji na specifičan način izvode popularne pop, rok i filmske numere. Osnivač ovog hora je Frenk Peterson, tvorac i osnivač čuvene grupe Enigma, koji je ujedno bio i producent istaknutih umetnika kao što su Plasido Domingo, Ofra Haza, Sara Brajtman, Andrea Bočeli i drugi. Sigurno se pitate kako nekome padne na pamet da osnuje monaški hor. Peterson je svojevremeno bio na putovanju u okviru kog je obilazio ruševine starih manastira u Evropi, a u jednom od manastira prisustvovao je koncertu crkvene muzike i pažnju mu je privukla pesma jednog monaha. Producentu i sluhisti njegovog kalibra nije trebalo puno da shvati da bi neke popularne pesme savršeno zvučale u monaškom pevanju. Prve ekspreimente sa monaškim pevanjem radio je još dok je bio u Engimi, a onda se odvojio od benda i započeo novi projekat – Gregorian. Svoj prvi album izbacili su 1999. godine i zvao se Masters of Chants. Ovaj način pevanja izazvao je svetsku pažnju, a Gregorian su postali atrakcija. Osim vrhunskog pevanja, ovu grupu odlikuje i neverovatan scenski nastup koji upotpunjuje kompletan doživljaj.

 

Gregorian - Final Chapter Tour

Šta nas čeka na Final Chapter Tour?

Masters Of Chant X – Final Chapter je deseti studijski album ove grupe i ujedno njihov poslednji album. Na albumu se našlo 12 obrada među kojima su rok klasici poput In My Life od Beatlesa kao I Shall Be Released koju je napisao Bob Dylan, ali i modernije pop numere kao što je Shout od Tears for Fears. Novina su dve originalne pesme - tematska pesma koja najavljuje album i outro pod nazivom Good Night Companion. Ta poslednja pesma zapravo zahvaljuju slušaocima za svu podršku tokom prethodnih godina njihove karijere. A što se scenskog dela tiče, očekujte puno lasera, pirotehnike i mistike koja će pratiti hor. Sve ovo nagoveštava zaista vrhunski događaj koji će vam ostati u sećanju i sa koga ćete otići bogatiji za jedno potpuno novo iskustvo.  

 

Zato nemojte propustiti nastup benda Gregorian u sredu 8. februara u Hali sportova, ulaznice po cenama od 1900 do 2800 dinara možete naći na prodajnim mestima CS Eventima kao i preko sajtova: www.eventim.rs i www.scnovibeograd.rs.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :