GRANIČNA LEPOTA: Nova predstava, nove teatarske tendencije - ovog aprila!

Datum objave:28.03.2018

Pročitano:2459 puta

Datum održavanja: 12.04.2018

Lokacija: Beograd

Udruženje građana "Publika" i Drugstore Beograd Vas obaveštavaju da su pripreme nove predstave Stevana Bodrože "Granična lepota" po tekstu Gorana Milenkovića uveliko u toku.


Predstava će se odigrati 12. aprila 2018. godine u klubu Dragstor (Bulevar despota Stefana 115) 

 

 

Po prvi put u izmeštenom pozorišnom prostoru kluba Drugstore postaviće se temelj za stvaranje novog beogradskog teatra koji neguje umetničku interdisciplinarnost i okuplja mlade, kako afirmisane tako i još uvek neafirmisane umetnike. Teatar koji nastaje platforma je za nove izraze i služiće kao prostor gde se naizgled nespojive discipline, forme, institucije i autori sreću u promišljenoj razmeni i ukrštanju.

Nije neuobičajno, u pozorišnim sredinama širom sveta, da se veliki prostori, čija primarna namena nije teatar, koriste za teatarska dešavanja - to su po pravilu vrlo uspeli projekti koji otvaraju mogućnsti interaktivnog, i umetnički raznolikog delovanja.

“Granična Lepota je ispovest jednog klabera koji se premišlja da li da, tokom sudbinske noći koju opisuje ovaj komad, zauvek ostane u ekstazi kluba, ili da se ipak vrati u sivu svakodnevicu.
Granična lepota je krik generacije koja se oseća kao "deo sveta", i to po duhu i jeste, ali nema mogućnost da ode u svetske metropole o kojima mašta i zato svoj azil pronalazi u izmaglici klubova. Ovo je posveta clubbingu, oda jednom od poslednjih autentičnih rituala koji ljudsku dušu spasavaju od dezintegracije u čeljustima korportivne stvarnosti. Granična lepota je hibrid između filozofskog teatra i tehno žurke. Egzistencijalna mono-drama koja opisuje eliminacione krugove u kojima čovekova psiha, sa svakim novim ritmom postaje bliža istinskom damaru sopstvenog postojanja i smisla.


Granična lepota je skok u nepoznato.


Dobrodošli.
- Stevan Bodroža, reditelj.


Granična Lepota, u režiji Stevana Bodrože a po tekstu Gorana Milenkovića, prva je u nizu trilogije čiji je drugi deo planiran za jesen 2018. godine.

Podsećamo i da je predstava “I ostali…” u režiji Stevana Bodrože uvrštena u ovogodišnju takmičarsku selekciju 63. Izdanja Sterijinog pozorja koji će biti održan od 26. Maja do 6. Juna u Novom sadu, dok tekst Gorana Milenkovića u režiji Egona Savina svoju premijeru ima 27. marta u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Autorski tim

Glavni producent: Dragana Dobrić
Producenti: Ana Konjović, Andrea Tešanović, Aleksandra Pavlović
Reditelj: Stevan Bodroža
Protagonista: Željko Maksimović
Koreografija i scenska igra: Tamara Pjević
Digitalna scenografija / Dizajn svetla: Izvanredni Bob
Muzika: Petar Mirković
Art direkcija / Kostimografija: Dragana Dobrić
Ton majstor: Branislav Jovančević
Majstor scene: Nemanja Rašović


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :