Gramatik prvi put u Beogradu

Datum objave:10.10.2017

Pročitano:2848 puta

Datum održavanja: 23.11.2017

Lokacija: Belexpo centarSvetski poznati slovenački muzičar i producent Gramatik, sa prebivalištem u Njujorku, prvi put će nastupiti uživo, u pratnji gitare i klavijature, u Beogradu, u četvrtak, 23. novembra u Belexpocentru, u okviru evropske jesenje turneje  „RE : COIL Tour LIVE“, tokom koje će posetiti 26 evropskih gradova.

 

Gramatik Beograd

 

Pored Gramatika, te večeri, publika će imati priliku da čuje i projekat Gramophonedzie Live Experience, koji okuplja neke od najboljih muzičara iz Srbije. 

 Odrastavši uz zvuke izvođača američkog hip hopa (RZA, Dr. Dre, Guru i DJ Premier) i evropsku elektronsku muziku iz ranih 2000-ih godina, Gramatik je stvorio karakterističan stil, koji je mešavina pravaca kao što su dubstep, electro, trip hop, hip hop i glitch. To ga je izdvojilo na muzičkoj sceni i donelo mu popularnost širom sveta, a njegovi DJ setovi izrasli su u pravo koncertno iskustvo.

 Gramatik je izdao devet studijskih albuma, tri EP-a, veliki broj singlova i remiksa, a 2013. godine je osnovao sopstvenu izdavačku kuću Lowtemp Recordings, koja sarađuje sa inspirativnim i ambicioznim umetnicima iz celog sveta. Godinu dana kasnije nominovan je za evropsku MTV nagradu, a početkom prošle godine izdao je svoj poslednji album - Epigram, ispraćen produženim Epigram Deluxe izdanjem sa remiksima i neobjavljenim instrumentalima. Novi EP ReCoil Pt. I biće objavljen 20. oktobra, dok je drugi deo izdanja planiran za sledeću godinu.Tokom svoje tri svetske turneje, kao podrška Epigram-u, TAOR-u i LYM kampanji, nastupao je širom Amerike i Evrope, kao i na festivalima Lollapalooza, Coachella, Austin City Limits, Ultra, Bonnaroo, BUKU, Electric Forest, Electric ZOO, Decadence, Rock En Seine, Sziget, Sonar, Dour i Glastonbury. Takođe, bio je i deo EXIT i Sea Dance festivala. 

 Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji Blender-a, nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima Eventim-a, kao i putem prodajne mreže Gigstix-a, po ceni od 1790 dinara za parter i 2290 dinara za VIP.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :