Graffiti na Gradele sprema najjači line up do sada

Datum objave:19.06.2017

Pročitano:4899 puta

Datum održavanja: 27.07.2017 - 29.07.2017

By:Marko Boko

Lokacija: Bol na Braču

Međunarodni graffiti festival Graffiti na Gradele biće održan od 27. do 29. jula u Bolu na Braču. Šesti Graffiti na Gradele priprema najjači line up do sada i sada definitivno više nema dvoumljena – bolska Bijela kuća mesto je koje ove godine ne smete zaobići.
Ako vam tri dana najbolje letnje zabave u hladu borove šume, s plažom tik ispod lokacije nije dovoljno, organizatori Graffita na Gradele potrudili su se da vam dolazak u Bol od 27. do 29. jula bude najbolja odluka ove godine.

 

Graffiti na Gradele

 

Na najbolji boutique festival prema izboru Klubske scene po prvi put dolazi Edo Maajka, ambasador hip hopa, čovek s tri Porina i pet studijskih albuma u zavidnoj 25-godišnjoj karijeri! Uz Edu Maajku, line up drugog rap dana (29.7.) pojačan je s mladim snagama – na GNG dolaze Krešo Bengalka, Tone Tuoro & Marchello. Prvi izvođački dan (28.7.), takozvani trap dan, već je ranije najavljen i u Bol dolazi cela Triestri banda – Kuku$i i Buntai predvođeni trap lordovima High 5.

 

 

Ako ste mislili da je već sada Graffiti na Gradele nadmašio sam sebe, čekajte još malo. Upotpunjen je i line up writera i street art umetnika – najveća regionalna imena skupiće sprejeve i boje i kreću put Bijele kuće i Fabrike, a Graffiti na Gradele sprema i najviše internacionalnih gostovanja do sada! Nije ni čudo jer kada vas putnička stranica Momondo svrsta na popis deset najboljih svetskih street art festivala u 2017., tik uz festivale u Stockholmu, Kopenhagenu, Montrealu i Bristolu, dovesti svetska imena u svoje dvorište više nije težak zadatak.


S dalekog ostrva Réunion u Indijskom oceanu, negde između Mauricijusa i Madagaskara, dolazi graffiti legenda JACE koji crta još od davne 1989., iz Španije stiže Sebas Velasco, zvezda poznata po svom specifičnom stilu rada. S njim će iz Španije potegnuti i Iñigo Sesma, a iz Paname ženske snage dolazi pojačati Andi Soto. Dugu listu artista iz regiona predvodi hrvatski, a svetski dvojac - Lonac, autor kucajućeg srca koji je svojim artom po pročeljima zgrada oduševio ceo svet, a tu je i veteran hrvatske scene, tata mlađe generacije graffiti i street art umetnika Lunar koji će i ove godine ostaviti svoj trag na zidu Fabrike. Najbolje od regije donose Azram, Chez 186, Sarme, Artez, Junk, Nikola Mihajlović, Modul Osam, Bare (Pimp My Pump), Casino, Royal, Mane Mei, Hana, Artu Ditu, Anxio, Wuper Kec, Smack i Rina.

 

Graffiti na Gradele


U celom tom kreativnom haosu najboljeg letnjeg street art festivala nećete imati vremena odmoriti nogice jer će se celog dana i cele noći za DJ pultom smenjivati VRH (Kiša metaka), Kuna, Niki Peducci, Nina Davis (Gang Gang), Oliver (Bassinga), Oberön (Oberkuul & Frühstück), Zembo (Blaw:Blaw), Rofellos (Grime Croatia), Wvdup, Tikach, Gezin 808 Mafia i Radio Los Santos.

 

 

Uz ovakva imena već sada se može očekivati rekordan broj posetilaca, a Graffiti na Gradele iskustvo još je uvek u potpunosti besplatno. Graffiti na Gradele već su ucrtani na svetsku kartu najboljih street art festivala, nedostaje im još samo najbolja ekipa koja se svake godine okupi na najboljem ljetnom druženju. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :