GRAFFITI NA GRADELE: Regionalni art festival na ostrvu Brač!

Datum objave:25.06.2015

Pročitano:5108 puta

Datum održavanja: 27.07.2015 - 29.07.2015

By: Zrinka Bačić

Lokacija: Bol, Brač

Graffiti na Gradele regionalni je art festival koji će se ovoga ljeta, od 27.-29.7, po četvrti put održati u Bolu na Braču.

 

GRAFFITI NA GRADELE: Regionalni art festival na ostrvu Brač

Festival se ponovno održava na nekoliko lokacija, a prva od njih je bolska “Fabrika” gdje će se kao i prošlih godina iscrtavati 25-metarski zid. Ponovno ćemo na par dana oživjeti i iscrtati napuštenu infrastrukturu hotelskog kompleksa “Bijela kuća”, koja je ujedno i lokacija na kojoj će se ove godine izvoditi cijeli glazbeni program te skateboard natjecanje. Ostale aktivnosti odvijat će se u prostorijama Doma kulture Bol, u caffe baru ''Batuda'' te u ljetnom kinu ''Bol''.

Program koji smo pripremili za ovu godinu najbogatiji je do sada. Sudjeluju graffiti writeri iz cijele regije – Azram iz Ljubljane, Artez i Junk iz Beograda, Chez, ArtuDitu kolektiv, Zipo, Holick, Sarme, Royal, Casino i Nia iz Zagreba, potom Anxio, Oreb i Smog iz Splita te Seko, Ewone i Elah iz Sarajeva.

 

GRAFFITI NA GRADELE: Regionalni art festival na ostrvu Brač

Uz graffiti aktivnosti, kao i uvijek, pripremili smo i glazbeni program, koji predvode Bvana i Lider iz Beograda te High5 iz Zagreba, a publika će premijerno imati priliku čuti album splitskog dvojca VRH-a i Oreba, poznatijih kao članova hip hop grupe Kiša Metaka. Podržat će ih sinjski rap sastav 6wild te lokalni MC Marchello Mede. Program će biti popraćen i DJ setovima izvođača koji su već nastupali na raznim popratnim događajima u sklopu Graffiti na Gradele festivala. To su: DJ Oliver iz Krankšvestera, VRH i Oreb iz Kiše Metaka, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv (back2back) iz Sarajeva te Fat Ivy iz Baraka kolektiva.

Sam festival otvorit će izložba pripremljena od strane kustosa iz umjetničke platforme Boonika, a svoje radove izlagat će Anxio i Rad Recorder (Vuk Oreb) iz Splita te Chez i ArtuDitu kolektiv iz Zagreba. Što se dodatnih aktivnosti u crtačkom dijelu festivala tiče, pripremaju se i graffiti radionice za djecu koje će voditi studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, video projekcije te skate sessioni u sklopu Ziggi Rolling Papers Chill zone.

Popis writera i glazbenih izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem GNG još nije u potpunosti gotov, već ćemo vas u narednim tjednima do početka festivala uveseljavati novim imenima!

Festival je u potpunosti besplatan i ulaznice se ne naplaćuju ni za jedan dio programa, a više informacija možete pronaći na

https://www.facebook.com/GraffitiNaGradele


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :