Goran Kan: Lucky Light LTD se kreće u odličnom smeru!

Datum objave:06.04.2016

Pročitano:5466 puta

Datum održavanja: 08.04.2016

Lokacija: Klub Monusn, Beograd

Goran Kan (Kerkez)  jedan od najeminentnijih di-džejeva i producenata iz Makedonije nastupiće na promociji četvrtog vinil izdanja Lucky Light LTD u petak 8. aprila u klubu Monsun, zajedno sa techno magom iz Belgije Marcom Baileyjem, Kobayom i Speedyjem.  

 

 

Kan je svoju karijeru u elektronskoj muzici započeo još 1998. godine kada je počeo da eksperimentiše sa house i techno muzikom. Njegove trake našle su se na brojnim poznatim lejblovima, među kojima su Primal Force, SAF, Minisketch, Impact Mechanics, Flux, Logos, Artefact, Soul Access, Q Records. Onda i ne treba da čudi što su njegovu muziku podržali velikani kao što su John Aquaviva, Davide Squillace, Mark Broom, Florian Meindl. Goran je poznat i po svojim remiksima koji su veoma traženi među velikim imenima u svetskoj zajednici elektronske muzike.

 

Evo šta nam je otkrio u intervjuu pred nasutp u Monsunu u petak.

 

Dolaziš u Beograd nakon jedne od najboljih prošlogodisnjih žurki u Barutani, gde si nastupio zajedno sa techno baronom Daveom Clarkeom. Kakvi su utisci?
Super je bila ta žurka. Prvi put sam bio u Barutani tada, mesto je vrh! Ogromna čast je svirati na istom događaju sa Daveom Clarkoom. :) Sećam se i aftera. Voleo bih da se takvo veče ponovi.

 

Sad se pojavljuješ na promociji četvrtog izdanja Lucky Light LTD koji gaji malo tvrđi zvuk i gde se predstavljaš sa svojim singlom Ursa, koji su remiksovali velikani The Advent, Marco Bailey i Speedy. Kakva su očekivanja?
Sjajan je osećaj kad tvoju stvar remiksuje neko uz čiju si muziku učio da miksaš :) Tvrđi zvuk... pa... kad se vratim 10-15 godina nazad i kad preslušavam neke stare ploče, nije LLLTD toliko tvrd, možda ako se poredi sa onim Beatport glupostima što se nalaze pod 'Technom'. To nije techno. Ima na Luckyju i pesama koje se mogu pustiti i za warmup. Što se tiče očekivanja, očekujem da će techno velikani rasprodati ploču jako brzo :)


Naša publika te nije navikla u tom izdanju, ispričaj nam nešto više o projektu Kerkez?
U jednom periodu od dve, tri godine sam pravio muziku pod tim imenom, odnosno mojim prezimenom. Hteo sam da izvadim melodije, i da malo drugačije emocije ubacim u to što radim. Imao sam mali problem, nisam mogao da puštam te stvari zato što su bile prepune melodija, a i sporije dosta, pa sam radio live. Nastupio sam i na "Pornographic night" u Beogradu sa albumom koji je tada izlazio.  Pre nekoliko godina su mi ukrali deo opreme, neophodan za live nastupe, a i otvorila su mi se vrata u filmskoj industriji da radim muziku za filmove i sound design, tako da sam prestao da kreiram pod pseudonimom 'Kerkez' i ta emotivna strana ide u film sada. A mračna i techno strana je Goran Kan. :D  Moguće je da su se Kerkez stvari dopale ljudima u Srbiji, al ipak mislim da me ipak više znaju kao Gorana. Od prvog nastupa na Exitu 2004. do sada, bio sam bar 10 puta više sa technom.

 

Goran Kan


Vlasnik lejbla Speedy je do sada okupio pravi techno krem kao što su Kowalski, Dundov,  Beck, Broom, Advent, Bailey... Šta ti misliš o celom tom konceptu i koliko to može da bude značajno  za scenu u Srbiji i regionu uopšte?
Sjajna su to imena koje je Speedy okupio. U odličnom pravcu se kreće lejbl. Samo treba da produži tim tempom. Ja ne poznajem drugi lejbl u regionu koji izbacuje muziku ovih artista, baš onih koje ja vrtim.


Kakva je scena u Makedoniji trenutno?
Pre par godina scena je bila užasna. Nigde se ništa nije dešavalo, a i kad se dešavalo, falilo je ljudi. Sada je dosta bolje. Ima par klubova koji puštaju elektroniku i oni su generalno puni. Ima dosta novih di-džejeva, mladih grupacija koje organizuju evente, dešava se nesto. Cool je! :) 

Evociraj malo stare uspomene i seti se za nas ranijeg perioda kada je tvoja karijera bila na vrhuncu  kao i scena u Makedoniji, svih di-džej velikana koji su dolazili. Kako je to izgledalo tada, a kako ti izgleda sada, kad se osvrneš  10 godina unazad?
Malo više od 10 godina, oko 13 na primer.  Imali smo iste večeri Kratfwerk i Carla Coxa :) Svaki vikend smo imali bar jednog iz Detroita i šest sa Balkana :) I to sve imena! Sada je daleko od toga kako je bilo nekada, kada je scena bila na vrhuncu, ali bilo je perioda kada je bilo i gore nego što je sad. Neću da se žalim :)

Domaća publika te poznaje i dobrim delom prati već duži period. Šta imaš da im poručiš pred nastup u Monsunu? 

Jedino što mogu da poručim da ako vole techno, treba da dođu, a ako vole mračan techno, treba da dođu oko 12!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :