Goblini nastavljaju turneju

Datum objave:25.04.2014

Pročitano:3893 puta

Datum održavanja: 02.05.2014

Lokacija: PK Zeleno Zvono, Zrenjanin

Kultni pank rok sastav Goblini koncertom u Atrijumu Pozorišnog kluba “Zeleno zvono” u Zrenjaninu 2. maja nastavlja koncertnu promociju dugo očekivanog povratničkog albuma “Roba s greškom”, koji se pojavio jesenas u izdanju promoterske kuće Long Play.

 


Prvi koncert na toj turneji Goblini su odsvirali 8. marta u beogradskoj Hali sportova, pred oko 4.000 oduševljenih fanova, a posle Zrenjanina turneju nastavljaju koncertom 5. maja u Novom Sadu.

Koncert u Zrenjaninu počinje u 22h, a Goblinima će na njihovom koncertu u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” predgrupa biti Grate(NS), koji su im bili predgrupa i na koncertu u Beogradu.

Ulaznice za koncert u Zrenjaninu mogu se kupiti od utorka, 22. aprila u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono”(Trg slobode 7). Cena ulaznica: prvih 50 promotivnih ulaznica: 400 RSD, drugih 50 promotivnih ulaznica: 450 RSD, redovna cena ulaznica: 500 RSD (broj ulaznica je ograničen).

 


"Roba s greškom" nema mnogo dodirnih tačaka sa "Re-kontrom" (1999), poslednjim albumom koji su Goblini snimili pre prestanka rada 2001. godine, smatra basista Vlada Kokotović, koji novi CD muzički više povezuje sa počecima šabačkog benda i danas već kultnim "Istinitim pričama" (1994).

"Na 'Robi s greškom' ima puno rokenrola, pank-roka i zato mi liči na prvi album. Doživljavam ga kao neki novi početak, možda mi zato najviše vuče na 'Istinite priče', ocenjuje Kokotović, dok pevač Branko Golubović - Golub ipak, "Robu s greškom" smešta između "Re-Contra" i albuma "U magnovenju" (1995).

"Roba s greškom" je povratnički album u najboljem smislu te reči - Goblini su više nego uspešno sačuvali staru energiju postigavši da je na pravi način kanališu zahvaljujući u međuvremenu stečenom životnom
iskustvu - što uverljivo dokazuju raspaljivačke "Idemo!" ili "Maligan", melodičan "Savršeni svet", prkosne "Jedan na jedan", "Pozdrav suncu"... uz dobrodošlu protivtežu u sporijim, ali ne manje snažnim
stvarima "047" i "Binarni svet".


Album je najavio singl/spot "Deca iz komšiluka", klasična žestoka pesma Goblina, sa upozoravajućim stihovima "...sve se na staro vratilo", koju, u odslikavanju trenutka u kome živimo, prati i izuzetno kritički nastrojeni drugi singl "Evropo". Treći singl “Idemo” pojavio se početkom februara 2014.godine i pratio ga je takođe veoma angažovani spot koji upozorava na sve veću porast maloletničkog nasilja.

Goblini za naziv albuma "Roba s greškom" kažu da na neki način simbolizuje ono što je njihov bend u ovom trenutku, koji je "kao i mnogi drugi bendovi iz generacije devedesetih nekakva roba s greškom".

"Postojimo ali kao da nikome ne trebamo - ni onima sa kojima smo delili borbu za bolje sutra u ovoj zemlji, ni onima koji je trenutno vode. Možda će se u budućnosti pojaviti neko kome ćemo nešto značiti,
videćemo...", objašnjava Vlada Kokotović.

Gobline danas čine: pevač Branko Golubović-Golub, gitaristi Alen Jovanović i Leo fon Punkerstein, basista Vlada Kokotović i bubnjar Milan Arnautović.

 


Reč kritike:

"Goblini su ostvarili zacrtano i snimili album kojim su dokazali da njihov comeback ima svrhu i opravdanje... Nije prvoloptaški, možda vam neće ući i sjesti odmah, ali zaslužuje da mu posvetite više vremena. Goblini su snimili jedan od boljih albuma srbijanske rock produkcije u tekućoj godini..." - Mirsad Mujkanović, www.zlihadzo.com.

"U ovih četrdesetak minuta greške nema! Više od očekivanog, a ako su potrebna samo dva atributa da bi se opisala ploča to su: muda i stav, ili da kažemo i na stranskom jeziku: Balls and Attitude!" - David Vartabedijan, Davidsubrockwebzine.

"Verni sebi, i verovatno nikad muzički jači, što je valjda i normalno, godine muziciranja su evidentne, a uz njih i iskustvo u sinergiji sa dokazanim znanjem i velikom kilometražom produkciono-menadžerskog tima, tek, Goblini nam nude sebe u pakovanju koje će poželeti svaki poštovalac domaćeg punk rocka" - Jovan Vanja Marjanović, Gruvanje.

"Ono što je sigurno jeste da nam Goblini donose veoma snažnu ploču. Ploču koja će polako ali sigurno početi da menja stvari. Pravu rock'n'roll ploču sa svim vrlinama ovog muzičkog žanra" - Marko Ristić, wwwnocturnemagazine.net.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :