Goa trance na Avalskom tornju

Datum objave:03.08.2017

Pročitano:3451 puta

Chaotic Beats sa ponosom predstavlja osmo izdanje "GOA EXPERIENCE" serijala. Našu misiju nastavljamo na spektakularnoj lokaciji sa još spektakularnijim muzičkim programom! Predstavićemo jedinstven koncept i spoj "stare i nove škole" goa trance zvuka, pa ćemo tako imati priliku da čujemo umetnike iz Engleske, Izraela i Makedonije, uz domaću podršku. Muzički program je specijalno dizajniran tako da okupi kako novu generaciju tako i one starije, jer umetnici koji nam dolaze spadaju u pionire ovog žanra i prisutni su na sceni više od 20 godina. Poseban akcenat će se dati i na vizuelni identitet događaja, pa će u kooperaciji raditi nekoliko dekor timova i VJ umetnika koji spremaju unikatnu scenografiju za ovaj događaj. Pripremite sva svoja čula jer je ovo događaj o kome će se dugo dugo pričati! Vidimo se na krovu Beograda 12. Avgusta!

 

 

COSMOSIS (Engleska)

Legendarni projekat Cosmosis, iza kojeg stoji Bill Halsey, vraća se u Srbiju posle skoro dve decenije od nastupa na Technokratija žurci. Oni koji su bili prisutni tada definitivno će dobiti pravi flashback, jer nam Bill sprema "Retro 90's live set". Ovo će biti jedistvena prilika da ga čujete u takvom izdanju, jer veoma retko prihvata da radi old school nastupe, ali je pristao na naš izazov jer je reč o specijalnom događaju, i zbog toga smo jako srećni.
Cosmosis projekat je originalno formiran od strane Bill Halsey-a i Jez Van Kampen-a. Njihovo prvo izdanje "Cannabanoid" za "Transient" izdavačku kuću izašlo je u Septembru 1995. godine, nakon čega su usledili brojni singlovi uključujući "Deus", "Morphic Resonance", "Gift Of The Gods" i "Howling At The Moon". Istovremeno su snimali zajedno i kao Laughing Buddha za "TIP" izdavačku kući i objavili "Infinite Depth"/"Andromeda" u Decembru 1995. godine. Naredne godine Cosmosis debi album "Cosmology" dobija veoma entuzijastički odgovor od strane publike. Nakon Laughing Buddha izdanja "Karma/Earth Medecine/Megamorphosis' (TIP 1997) par odlučuje da se posveti individualnim projektima, pa tako Bill preuzima Cosmosis projekat, a Jez nastavlja kao Laughing Buddha.

 MYSTICA / ONE MAN GAME (Izrael)

Izuzetna nam je čast što ćemo po prvi put u Srbiji ugostiti jedan ovakav projekat. Njihov nastup je pravi raritet i ponosni smo što će naša publika imati prilku da čuje i doživi nastup koji će trajati dva sata, u kome ćemo uživati uz vanvremenske klasike ovog Izraelskog sastava.
Iza legendarnog goa trance projekta "Mystica" i "One Man Game" nalaze se tri Izraelca: Avi Peer, Yossi Master i Charlie Ben-Moha. Njih trojica potiču iz mesta Ashdod na jugu Izraela i bave se produkcijom od 1996 godine. Njihovo lansiranje desilo se nakon nastupa Paul Oakenfolda za dan nezavisnosti Izraela kada je pustio njihovu traku "Ever Rest", i to ne jednom nego dva puta te večeri. Nakon toga je usledilo potpisivanje ugovora sa "Perfecto Fluoro" izdavačkom kućom za koju su izdali dva EP-a koji su veoma dobro prihvaćeni u Velikoj Britanjiji i ostatku Evrope. 1997. godine izbacuju album "Trance Music" pod imenom One Man Game na Purple Trance etiketi. Više od godinu dana spremao se Mystica album, koji je izašao konačno u Julu 1999. godine na BNE/Dragonfly/Cosmophilia izdavačkim kućama pod nazivom "Age of Innocence". Njihove klasike kao što su "Ashes to ashes" ili "Mystic morning" ste sigurno čuli jer su neizostavni deo svake top liste i često se mogu čuti u retro goa setovima.

 CELESTIAL INTELLIGENCE (Makedonija)

Ovaj dvojac iz Kumanova doživeo je neverovatan proboj na GOA trance sceni i postaju miljenici publike širom sveta za veoma kratak vremenski period. Zaslužni su za jednu od himni new school goa trance zvuka, naravno mislimo na "Inevitable Feelings" traku koja je izašla na "Aurora Sidera" kompilaciji na njihovoj matičnoj kući Suntrip Records, koja je momentalno postala jedna od najpuštanijih i najtraženijih traka na Goa žurkama i festivalima širom sveta. Svoj debi album "Perpetual Energy" izbacuju 2015 godine, a svoje numere potpisuju takođe i za Global Sect, Timewarp, Neogoa, Ovnimoon, UAF... Nastupali su u Izraelu, Španiji, Belgiji, Rusiji, Rumuniji, Hrvatskoj...a i kod nas su rado viđeni gosti, pa je vreme da nas ponovo oduševe novom muzikom.

 COSMIC DIMENSION (Makedonija)

Cosmic Dimension je goa trance-projekt koji je nastao krajem marta 2012. Porejakt čine dva Goa freak-a: Antonio Simonovski i Denis Bogdanovskog, oboje rođeni 1992. I žive u Kumanovu, Makedonija. Njih dvojica su naporno radili kako bi stvorili svoj vlastiti snažan goa trance-stil, koji se može opisati kao kosmički Goa-Trance, sa puno plutajućih melodija i bajkovitim zvucima pomešanih sa snažnim bass linijama! Njihov debi album ˝In A Special Kind Of Space˝ izašao je 2013. godine na prestižnoj Suntrip etiketi! U toku je kreiranje drugog studijskog albuma, a u međuveremenu njihove kosmičke melodije prostiru se širom Evrope na svim većim festivalima.
Ovaj simpatičan duo smo već imali prilike da slušamo kod nas, i u okviru GE serijala, ali ovog puta će nam se zajedno sa bratskim projektom predstaviti sa jedinstvenim live performansom: Cosmic Dimension vs Celestial Intelligence !

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :