GOA EXPERIENCE XVI @ Underground

Datum objave:05.03.2019

Pročitano:2379 puta

Datum održavanja: 16.03.2019

Lokacija: Beograd

16og marta u klubu Underground održaće se 16. po redu GOA EXPERIENCE. Po prvi put u Srbiji, Iain Rive će predstaviti tri super psihodelična old school goa projekta: Cydonia - Semsis - Universal Sound (Blue Room Records - UK).

 

 

Kao uvodni set prava ekskluziva, dinosaurusi naše scene Mark Panic i Dovla provozaće nas istorijom goa trance-a u 3 i po časovnom b2b setu. Ako neko razume i oseća muziku u svim njenim oblicima onda su to ova dva majstora, i ne sumnjamo da će nam prirediti vožnju za pamćenje! :) Za kraj još jedna ekskluziva, GE rezident DaPEACE će zatvoriti party sa Asia 2001 tribute setom. Povodom obeležavanja 5 godina postojanja Psylocybe brenda, premijerno će biti predstavljeni novi elementi dekoracije, pa će klub ponovo biti pretvoren u fluo igralište.

Datum: 16.03.2019.
Mesto: Klub Underground (Pariska 1, Beograd)
Vreme: 23h - 06h
Karte će se prodavati isključivo na ulazu kluba po ceni od 1000din.

FB Event: https://www.facebook.com/events/620740115035257

GOA EXPERIENCE XVI
Cydonia - Semsis - Universal Sound (Blue Room Records - UK)

Sa bazom u Brighton-u Cydonia je projekat koji se sastoji od: Dino Psarasa, Steve Ronana i Iana Rivea. Bend je počeo sa radom 1993. godine, zajedno sa projektima kao što su Juno Reactor i X-Dream, i imali su važnu ulogu u svakom setu "back in the day"! :) Cydonia ima impresivnu diskografiju, njihova izdanja našla su se na vodećim izdavačkim kućama, spomenućemo neke: Blue Room (zajedno sa Juno Reactor i Total Eclipse), Concept In Dance i Atomic...Sarađivali su sa Man Vith No Name na 'Animals' (Concept In Dance) i 'Shambala' (Avatar), i napravili fantastičan remiks za 'Ayahuasca' na Paul Okenfoldovoj Perfecto etiketi.

Semis projekat je sinergija Nick Smitha (Menis) i Iain Riva. Pre objavljivanja njihovog prvog i jednog albuma, bend je snimio nekoliko EP-ova koji su se često čuli na mnogim dancefloor-ovima. Nakon potpisivanja sa Britanskom goa/psychedelic trance etiketom Atomic Records izdali su svoj album 1999. godine pod nazivom "Letting Go" koja je dobila odlične kritike na međunarodnom nivou. Na albumu su bili uključeni pravi gitarista i bubnjar na odabranim trakama, dodajući tako jedinstven i unikatan zvuk njihovom radu.

ASIA 2001
Red je da ispričamo i priču vezano za legendarni projekat Asia 2001 i zašto baš njegov tribute za GE XVI. :)

Gilbert Thevenet (uglavnom poznat kao Martin Cooper) je čovek koji stoji iza projekta Asia 2001. Stvara muziku od početka decenije prošlog veka, i bio je tamo od kada je prvi put korišćen izraz "trance music".
Poznat je po tome što ima na desetine aliasa, pomenućemo samo neke: Martin Cooper, Loren-X, Koma Club, Guido Sanquinetti, Red Aum, Amazone, Anne-F, Goa Experience, Guarana Cupana, Hypnose...


U ranim danima imao je nekoliko saradnji, uključujući i neke zanimljive sa Laurent Garnier, David Guetta, Scan-k i drugima.
Tokom devedesetih, Cooper je objavio nekoliko albuma na R&S, Polygram i F-Com, a istovremeno objavljuje izdanja na svojoj etiketi, Trans'pact Productions, koju je osnovao još 1992. sa svojom ženom Thaisha. Trans'pact je bio rangiran na 4 mestu najbolje kotiranih trance izdavačkih kući na svetu. Sa desetinama izdanja i proširenim katalogom, etiketa je dala pozornicu i bila istaknuta polazna tačka za nekoliko umetnika, uključujući Spectral i Transvave, koji su objavili svoje prve numere na Trans'pact-u.
Martin Cooper alias je nastao 90ih zbog čestih nastupa u Izraelu, i zbog aerodromskih kontrola bilo je sigurnije da izdanja potpisuje sa drugim imenom da ne bi imao problema na carini.


Njegov album "Live" koji se pojavio 1996. godine je zaista live set koji je snmljen na jugu Francuske iste godine. Na pitanje koja mu je omiljena autorska numera izdvaja: Zeta Reticulli, dok je kao omiljeni CD cover izdvojio: "Dreamland".
Interesantno je da nikad nije remixovao tuđe numere, a kao razlog navodi povučenost i to da voli sam da radi. Omiljeni izvođači su mu: Juno Reactor, KoxBox, Astral Projection, Doof i Total Eclipse.


Nastupao je uživo širom Evrope, uključujući Berlinski Love parade, Izrael, SAD i Kanadu. Svirao je u legendarnim klubovima u Njujorku, kao što su Limelight and Tunnel, sa nastupima i zajedničkim gostovanjima, među kojima su Carl Cox, Robert Leiner, Laurent Garnier, Jeff Miles i Jennifer Lopez...


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :