GOA EXPERIENCE X

Datum objave:18.01.2018

Pročitano:1527 puta

Datum održavanja: 20.01.2018

By:Leka

20.01.2018 - CLUB PLASTIC
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/262884164236462/

Ovom žurkom obeležavamo drugi rođendan GOA EXPERIENCE serijala i jubilarno 10 izdanje. Muzički program će kao i do sada biti specijalno osmišljen da pruži nezaboravno GOA iskustvo. Spremili smo na nama svojstven način spoj "stare" i "nove" škole za noć za pamćenje.

 Suntrip & DAT Records na jednom mestu, osobe čije poznavanje GOA trance ne treba preterano objašnjavati, istinski zaljubljenici u ovaj muzički pravac i ponosni vlasnici jednih od najvećih kolekcija GOA trance muzike. Kako ne želimo da prekidamo tradiciju, i ovog puta ćemo imati LONG DJ SET-ove, ovog puta x2! Draeke će nas provozati od sporijih ritmova pa sveto euforičnog acida u tročasovnom dj setu, a u produžetku četvoročasovna goa lektira od strane Anoebis-a!

23:00 - 02:00 DRAEKE / Dat Records, Italy
02:00 - 06:00 ANOEBIS / Suntrip Records, Belgium

http://www.suntriprecords.com/
http://www.datrecords.it/

 Federico Rossi aka DJ Draeke, iz Milana, se prvi put susreće sa goa trensom 1997. godine. I od tada sa velikom strašću počinje da skuplja ploče, naročito od 2000. kada se preselio u London i počeo da provodi sate i sate u prodavnicama ploča. Danas on poseduje ogromnu kolekciju ploča koju on naziva goa trens muzej. Pored toga otkrio je da postoje ljudi koji poseduju pojedine trake koje nikada nisu bile objavljene i započinje svoju potragu za nerealizovanom muzikom. Ulaže veliki trud u pronalazak veoma retkih i nikada izdatih goa trens numera koje su parale zvučnike devedesetih godina i bacale u trans sve prisutne na densfloru, ali koje su se mogle čuti samo u live nastupima tih artista i nigde više. A koje su ostale sačuvane u sećanjima onih koji su imali prilike da ih čuju na nekoj žurci, nikada ne saznavši naziv trake. Neke od pronađenih traka nikada nisu niti puštane niti objavljene, nego su ostale sačuvane u vlasništvu privatnih kolekcija samih artista i tadašnjih izdavačkih kuća, ponekad skroz zaboravljene i prekrivene prašinom.

Stvarajući poznanstvo sa članovima projekata Etnica i Lotus Omega (svi takođe iz Milana) koji su činili projekat Crop Circles počinje da stvara više konekcija sa istomišljenicima. 2008. godine on ima zavidnu kolekciju neobjavljene muzike na DAT trakama, pa odatle nastaje i njegov label DAT records. Dat tapes ili digitalne audio trake su slične kasetama. Ulaženjem 1987. godine na tržište profesionalnih studija, ovaj format je vrlo brzo dostigao visok nivo u krugovima industrije profesionalnih snimanja. DAT nikada nije uspeo da postigne snažniji prodor na tržište prosečnih korisnika zbog visoke cene koštanja uređaja za reprodukciju, ali su ipak ostali glavno uporište profesionalne audio tehnike zahvaljujući niskoj ceni i kapacitetima digitalnog zapisivanja.

Prvi album projekta Crop Circles je trebalo da bude objavljen 1998. godine, međutim zbog bankrota izdavačke kuće, to se nikada nije desilo. Federico je uložio mnogo truda u potragu za originalnom DAT trakom, i nakon mukotrpnog i problematičnog traganja, original je pronašao na Ibici u kolekciji Maxa i Maurija iz Etnike. Kako on kaže, tada njegovoj sreći nije bilo kraja. On dobija saglasnost svih članova projekta i 2008. objavljuje njihov prvenac, album Tetrahedron. On opisuje svoje oduševljenje nakon što je prvi put pustio novoobjavljeni album i oseća da je postigao nešto veoma značajno u svom životu, a što je mnogima delovalo neizvodljivo. Čitajući njegove reči, ja shvatam da Federico zaista poseduje ogromnu ljubav prema ovoj vrsti muzike i da daje sve od sebe da nastavi započetom stazom. Usrećio je i sebe i mnoge druge strastvene poklonike goa trensa, koji su konačno dobili priliku da čuju i nabave zapostavljena remek dela.

Zanimljivo je to da je baš Federico zaslužan za proboj jednog projekta čiju muziku većina nas smatra posebnom i magičnom. Crossing Mind je objavio svoj prvi album baš za DAT records. Sve trake su bile završene u periodu između 1999. i 2002, i oprobane na nastupima, međutim očigledno do Federica niko ne prepoznaje talenat.

DJ Draeke je puštao na raznim događajima, poput žurki u klubovima, kafićima, po privatnim žurkama. Njegov stil je šarenolik, od goa trensa, preko melodičnog progresiva, downtempa, chilla, sve do komercijalne dens i haus muzike.

Njegov nastup svakako ne bi trebalo propustiti, jer ćemo imati prilike da čujemo njegovih 20 godina iskustva na trens sceni pretočenih u jedan tročasovni set, prepun dragulja goa trensa, remasterovanih za buduće generacije. Biće ovo jedan pravi povratak na scenu 90tih godina i prilika da osetimo atmosferu koja je vladala na žurkama u tom periodu.

Lično, nisam bila previše upoznata sa njegovim radom, međutim posle malo istraživanja i preslušavanja njegovih setova shvatam da ga nikako ne treba zanemariti. Oduševljena sam izborom njegovih traka i načinom na koji je sve ukomponovao. Slušajući ga sa uživanjem i osmehom zaista imam osećaj da sam i ja bila deo te fantastične energije koja je vladala po žurkama 90tih.

 Što se Anoebisa tiče, prestala sam i da brojim njegove nastupe kod nas. Više nije potrebno ni neko posebno predstavljanje, jer manje više svi znamo kakva magija izlazi iz zvučnika dok se nalazi za mix pultom. Nesvakidašnjeg izgleda ovaj učitelj veronauke u stvarnom životu, je ujedno i učitelj novih generacija koje su otkrile ljubav prema goa trensu. I svakako čovek zaslužan za oživljavanje istog i vraćanje na velika vrata, nakon perooda u kome je zamalo ostao zaboravljen. U svojim setovima se ne ograničava isključivo na staru ili novu gou, već na čudesan način pravi preplet starog i novog zvuka i često ume da melodijama u nama probudi čudesne emocije. Jedan je od dvojice pokretača izdavačke kuće Suntrip records, a takođe ima i drugi projekat Skeleton Hex koji je fokusiran na malo mračnije zvuke, namenjen delu publike privrženom forest psychedelic zvuku.

Kao i Draeke, Anoebis iza sebe ima dve decenije iskustva i ogromno znanje koje će da prenese na nas na najlepši mogući način u toku 4h koliko će da traje njegov nastup.

Obujte najudobnije patike, ponesite najšire osmehe i dođite da slušamo muziku koja se sluša srcem.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Ukrstene umetnicke rezidencije