GOA EXPERIENCE vol. 7: Ovog vikenda u Ivanovu zagrevanje za Connection festival

Datum objave:30.05.2017

Pročitano:3561 puta

Datum održavanja: 03.06.2017

By:Leka

Lokacija: Ivanovo

GOA EXPERIENCE vol.7 - Conncetion festival teaser party održeće se 3. juna u selu Ivanovo. Nastupaju: PROXEEUS, Lord Flames, Omnivox, Lunar Down, Sun Sith, IMBA, Mozza, DaPEACE.

 

"Gledam ovaj lajnap i pitam se kako da počnem ovaj put. Od koga da krenem prvo, koga da izdvojim. Ali teško da mogu da odlučim. Jer svaki projekat je jedinstven za sebe i svaki se izdvaja po nečemu. Tako da mislim da ću da krenem redom, ovako kako su najavljeni. Imamo dva stranca i šest domaćih. Jeste. Ja i dalje ove sa prostora bivše YU smatram domaćima.  Sve su to braća burazeri sa kojima se uvek lepo družimo po žurkama i festivalima.

 


Proxeeus je lik iz Francuske, koji se pojavio odnedavno na goa sceni i zaista privukao paznju. Imali smo prilike da ga čujemo na Connectionu prošle godine, a sada popravni na domaćem terenu. Sva sreća open air, meni prvi ove godine.  Proxeeus je Jerome Lesterps čija je prica slična pričama mnogih drugih goa trens artista. Čuo je traku i zaljubio se u muziku. U njegovom slučaju to je bila Aurora Borealis od Astral Projection. Deceniju kasnije goa mu je pomogla da izadje iz duboke depresije. Verujem da je većini vas Goa toliko puta pomogla da izadjete iz depresije, lošeg raspolozenja, ili jednostavno da ne razmišljate o nečemu o čemu nikako ne bi trebalo da razmišljate. Pomogla vam je da vaš um ne luta i ne baca vas u dubioze. I Jerome se izvukao na taj način. Slušajuci hipnotične i repetativne zvuke, grube i uvrnute, melodije, esid rifove... sve to prožeto nekom snenom atmosferom kojom se odlikuju uglavnom sve trake od Astrala. Na kraju se zapitao 'kako su oni napravili sve te zvuke' i sam se posvetio USPEŠNOM pravljenju istih esid melodija. Proxeeus jednostavno Esid. 

 

Mislim da je za sam kraj prikladno da ga citiram, ovako bez prevodjenja:


'It's a rabbit hole I 
fallen far into, an endless pit of obsession, frustration, self-doubt, and of never feeling satisfied with any output produced. But it's also people telling you how they enjoy your work, it is people smiling and cheering on the dancefloor, it is travelling and discovering new countries, it is making friends. It is feeding a deep, fundamental hunger for creating something out of nothing. It is keeping my brain from wandering where it most definitely should not wander. It is me trying to pay back a genre that gave me so much.'

 

 

Lord Flames, 'gazda' Connection festivala je čovek koji ima i te kakvu podlogu sto se tiče Tehno i Goa trens muzike. Veoma rano je to postala njegova ljubav. Kao promoter i DJ Stiletto, od najranijih godina upoznao je mnoštvo DJ-eva i producenata sa drage nam scene. Fran je u mnogo čemu zaslužan za očuvanje tzv. stare škole. Sam Connection festival predstavlja jedan dogadjaj gde u par dana možemo da čujemo najveće zvezde Goa trensa od samog početka do današnjih dana. Kulminacija je bila prošle godine kada smo slušali neke projekte koje smo mislili da u životu nećemo imati priliku da čujemo i odlazak je bio must po svaku cenu. Slušali smo Astrale (zamislite Astrale na livadi... božanstven osećaj), projekte Sandman, Witchcraft, SFX, Mushroomman, BPC, California Sunshine, Green Nuns, Union Jack i mnoooge druge. I taman kada pomisliš da dalje nema, oni najave lajnap za ovu godinu podjednako dobar. Zbog svega toga istinski hvala Lord Flamesu, jer održava takav festival koji drzi goa trens visoko na sceni, gde veterani trens scene mogu da se vrate u mladost, a mladjane uzdanice imaju priliku da prošire svoje znanje o staroj skoli. Ja često umem da ga nazovem Goa Neverland jer predstavlja nekoliko dana u jednom neverovatno magičnom okruženju gde sav dečji duh koji krijemo u sebi izadje na videlo i svi smo the lost boys i ne želimo se nikada vratiti u realni svet.
Jedan od poznatih slogana koje Connection i Fran promovišu je GOD SAVE THE OLD SCHOOL.

 


Omnivox je Tomislav Crnčic iz Zagreba. Tomislav se najpre upoznao sa trensom, hard trensom i rejvom ranih 90tih. Ali odlučujući momenti su bili kada se upoznao sa kompilacijama poput Goa Räume - A Journey Into Psychedelic Trance, Trust in trance, Dragonfly classics i druge slične koje su obeležile scenu 90tih. Privukli su ga hipnotični bitovi i kompleksne melodije, tako da je odlučio da se i sam iskuša u tome. Još tada 90tih je počeo da pravi muziku koristeći Protracker na Amiga kompjuteru. Druga etapa počinje 2001. kada se pojavio Cubase SX koga i danas koristi (naravno noviju verziju Cubase 7). Posle nekoliko godina učenja i eksperimentisanja Tomislav je izdao album Inner polarity koga smo mogli besplatno skinuti sa neta. Posle još nekoliko godina usavršavanja, 2014. je izdat album Fragments of evolution čija muzika je baš ono što ćete imati prilike da čujete na magičnoj livadi u Ivanovu.

 


Lunar Dawn je dvojac iz Hrvatske - Kristijan Ilišinović i Saša Prečanica upoznaju se sa goa trensom jos u ranoj mladosti. Posle dugog niza godina i eksperimentisanja sa raznim žanrovima, povratak goa trensu je bila jedina opcija. Svojim prvim albumom Kolovrat napravili su proboj kako na balkanskoj sceni, tako i na evropskoj. Ono što izdvaja ovaj album i kasnije trake ovog projekta je kombinacija slovenskog duha i goa trensa. Usred svih kosmičkih zvukova pomešanih sa psihodeličnim melodijama i gomilom egzotike čuli smo nešto što nas je vratilo vekovima unazad. Staroslovenske melodije koje su nam vizualizovale sliku paganskih lepotica sa cvećem oko glave kako igraju oko nas, nasmejane baš kao što smo i mi bili kad smo ih slušali. Bilo je moguće videti i doživeti hladnu Moranu, zmijolikog Velesa, gromovitog Peruna i svevidećeg Svantevit-a kao i ući u sam hram Arkona. U zaključku - Lunar Dawn prikazuje veličanstvenost slovenske mitologije u svojoj punoj veličini.
Sun Sith je novi projekat Lunar Dawn dvojca. Ono sto sam ja imala prilike da cujem od nezavršenog materijala me je podsetilo na muziku jednog od bogova trensa - Martina aka Man With No Name. Sun Sith predstavlja root, izvorni goa trens, vezu sa počecima, side project za malo žesći zvuk. :)

 

 

I za kraj Imba, dečko čiji ste live imali prilike dosta puta da čujete kako od nas, tako i preko. Imba je vodeći artist na domaćoj goa trens sceni, a ujedno i svetskoj. Belgija, Madjarska, Španija, Nemačka, Rusija i Izrael su samo neke od država gde je Nikola imao prilike da prezentuje svoju muziku koju on često naziva full power goa trance for celestial beings. :D Njegov stil može da se opiše kao twilight goa u kombinaciji sa jakim esid linijama i kosmičkim rezonancama (jer ipak, jedan od njegovih uzora je Boris Blenn aka Electric Universe). Svi znamo da densflor puca od energije kada Imba stane za stejdž, prema tome ni ovaj put ne očekujte ništa manje.

 

 

Domaća podrška Damir i Moca, do sada su uspeli sebi da obezbede zavidna mesta na domaćoj sceni. I sto se tiče goe i ostalih pravaca trensa, ovaj dvojac jednostavno uvek ume da ubode pravi momenat za neku traku, pa bilo da rade b2b ili puštaju odvojeno. DaPeace u svojim setovima vrti i staru i novu školu, dok je Mozza više koncentrisan na neogou. Ja obojicu uvek slušam sa uživanjem, godinama unazad. 

 


Open air koji će mnogima od nas otvoriti sezonu outdoor žurki i festivala, na jednom zaista predivnom mestu upotpunjeno magijom Psylocybe dekoracija, obećava nam jedinstveni GOA experience. Posle toliko meseci konačno - plesanje od večeri do jutra, a možda i duže.

 

PROXEEUS live!
Goa Madness, Neogoa Records / France
https://soundcloud.com/proxeeus

LORD FLAMES dj set!
Suntrip Records / Spain
https://soundcloud.com/lord-flames-suntrip

OMNIVOX live!
Spacedock records, Goa Madness / Croatia
https://soundcloud.com/musicbyomnivox

LUNAR DAWN live!
Neogoa Records / Croatia
https://soundcloud.com/lunar_dawn

SUN SITH live!
Neogoa Records / Croatia
https://soundcloud.com/lunar_dawn

IMBA live!
Suntrip Records, Neogoa Records / Serbia
https://soundcloud.com/imbagoa

MOZZA dj set!
Transcape Records / Serbia
https://soundcloud.com/mozza

DaPEACE dj set!
Suntrip Records / Serbia
https://soundcloud.com/dapeace

Full fluo decoration by PSYLOCYBE
https://www.facebook.com/psylocybeart

PRETPRODAJA KARATA
Za ovo izdanje GOA EXPERINCE-a pretprodaja karata biće zasnovana na rezervacijama. Sve što treba da uradite jeste da pošaljete mail sa imenom i prezimenom na 604experience@gmail.com i time ćete se naći na spisku za aktuelnu cenu. Na FB eventu možete da učestvujete u lutriji za osvajanje besplatnih karata za festival koji nas očekuje krajem septembra u Španiji.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :