Glasajte za DEV9T na European Festival Awards

Datum objave:16.11.2017

Pročitano:6467 puta

By:Marija Joksimović

Kada se pre dve godine pojavio DEV9T bilo je jasno da jun u Beogradu više nikada neće biti isti. Ova manifestacija dala je prestonici novu dozu kreativne energije i pokazala da kultura živi. Kao potvrda kvaliteta došla je i nominacija u kategoriji “Najbolji mali festival” na European Festival Awards. Da bi DEV9T osvojio nagradu potrebno je da glasate, što možete učiniti sada – ovde, a ako ste od onih kojima treba još ubeđivanja nastavite sa čitanjem.

 

Dev9t 2017


Nije kao da je Beogradu manjkalo zanimljivih dešavanja, ali DEV9T nije tek još jedan događaj. Onog momenta kada zakoračite u staru Ciglanu bude vam jasno da ste ušli u nešto drugačije i jedinstveno, a šarm kojim DEV9T zrači kupuje vas na prvu loptu.

Ima nečeg posebnog i uzbudljivog u tome što na jednom mestu možete da vidite i čujete slikare, muzičare, vajare, performere, fotografe, pisce i pesnike, crtače grafita, plaseče, DJ-eve, glumce i sve druge kreativce. Svi oni našli su mesto na ovoj manifestaciji, festivalu, umetničkoj koloniji – nazovite ga kako vam drago. Poznati i manje poznati ili skroz nepoznati – nije bitno - svi oni stvaraju.

 

Dev9t 2017

Skulpture Vikotra Kissa uvek izazovu veliko interesovanje 

Ove godine na DEV9T je učestvovalo oko 600 umetnika iz zemlje i inostranstva, a u njihovoj igri svetlosti i senke, što je bila tema manifestacije, uživalo je nekoliko hiljada posetilaca. Jedan od highlightova festivala bila je predstava Kralj Ibi koja se umesto na “daskama koje život znače” igrala na pesku u distopičnom ambijentu.

 

Kralj Ibi na Dev9t

Kralj Ibi na Dev9t

Raznovrsnost sadržaja obećavao je za svakog po nešto, bez obzira na godine, pol i interesovanja. I baš niko nije odoleo da prošeta i slika se među džinovskim skulpturama i instalacijama koje kao da su ispale iz nekog futurističkog filma. Poglede je mamilo i šarenilo grafita, ali i različiti performansi, spretni plesači, radionice i filmovi. Sa unutrašnjih zidova publiku su posmatrale slike, grafike, crteži, fotografije i kolaži. Uveče su nastupi brojnih muzičara i DJ-eva DEV9T pretvarali u veliku žurku koja je neretko trajala do jutra.

 

Dev9t 2017

Čil na Dev9t playi

Verovatno najbolja stvar u svemu je što na DEV9T nikada ne znate šta vas čeka, dođete zbog jedne stvari ali usput naletite na još mnogo zanimljivih sadržaja. Ciglana je tim danima prostor u kome ne manjka dobrog raspoloženja, ideja i kreativnosti. I prosto ne možete da dođete samo jednom, jer u toku devet dana umetnici konstantno stvaraju i dopunjuju izložbeni deo zbog čega uvek ima nešto novo što niste videli.

 

Dev9t 2017

Dejan Milićević na Dev9t

Tradicionalno, ovu manifestaciju zatvara paljenje devet metara visoke skulpture u obliku broja devet što je događaj sam za sebe, ali uvek sa jasnom porukom – kultura živi i zato #STVARAJDALJE.

 

Dev9t 2017

Nema sumnje da će DEV9T nastaviti svoju misiju, ali hajde da mu damo vetar u leđa i glasamo kako bi bio proglašen za najbolji mali festival u Evropi. GLASAJTE ZA DEV9T OVDE!

A kada ste već tu, treba da znate da DEV9T nije jedini kandidat iz Srbije. U kategoriji za “Najbolji srednji festival” našao se Lovefest koji je ove godine apsolutno opravdao temu #nextlevel. Glasajte za festival ljubavi OVDE.

Tokom 16 godina postojanja EXIT je osvojio brojne nagrade i priznanja, a nominacija u kategoriji “Najbolji veliki festival” samo još jednom potvrđuje da je reč o manifestaciji svetskog renomea. Glasajte za naš najbolji i najveći festival OVDE.

 

Dev9t 2017

Tradicionalno paljenje skulpture 9

Glasanje traje do 30. novembra, nakon čega će biti napravljen uži krug finalista, a pobednike u svim kategorijama odlučiće žiri. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :