GIVE ME A MINUTE: Epizoda #6 razgovor sa Brankicom Žilović Šoven

Datum objave:24.04.2020

Pročitano:1417 puta

Lokacija: Beograd

„Give me a Minute" predstavlja niz kratkih intervjua koje vodimo u vreme izolacije sa umetnicima, kustosima, kolekcionarima i prijateljima galerije kako bismo čuli pojedinačne glasove i razmišljanja u vezi sa trenutnom situacijom ali i razmenili zajednička iskustva i porazgovarali o umetnosti.

U Epizodi #6 razgovaramo sa umetnicom Brankicom Žilović Šoven, koja živi i radi u Parizu, o njenim iskustvima u vezi sa trenutnom situacijom.

 


BRANKICA ŽILOVIĆ, rođena u Srbiji, je francuska i srpska umetnica i profesor umetnosti koja živi u Parizu. Diplomirala je na fakultetu ECOLE NATIONALE SUPERIEUR DES BEAUX ARTS (DNSAP) u Parizu i na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Brankicino desetogodišnje predavačko iskustva usmerilo je njen edukativni fokus na kreativne procese u tekstilnoj umetnosti, modnom dizajnu i savremenoj umetnosti. Kao umetnica stvara i eksperimentiše u različitim umetničkim medijima, od instalacija u vezu, slika i crteža do multimedijalnih umetničkih dela. Tokom poslednjih 17 godina izlagala je u različitim galerijama i institucijama u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Kini, Senegalu, SAD-u i Srbiji.


Dobitnica je druge nagrade za slikarstvo Antoine Marin u Parizu i prve MAUTO nagrade za instalaciju.

Trenutno predaje na ECOLE SUPERIEUR DES BEAUX ARTS of Angers (TALM), Univerzitetu New School PARSONS u Parizu i na Institutu primenjene umetnosti LISAA u Parizu.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :