Girly Nights - Pet godina dobrog zvuka i energije!

Datum objave:18.10.2013

Pročitano:4519 puta

Girly Nights je jedina ženska DJ organizacija u Srbiji, a čine je DJ Ana Nikolić i DJ Milica Slavković aka Witchy. Kroz svoje setove, one provlače deep i tech house, progressive i elemente minimala, i pakuju ih u tehnički savršen miks koji donosi talas dobre energije. Nastupale su u svim većim begradskim klubovima, gostovale širom Srbije i u inostranstvu, a 19. oktobra slave peti rođendan! Tim povodom, organizuju žurku u beogradskom klubu Baraka, na kojoj će, osim njih dve i Marka Vukovića, kao gost nastupiti M.in in Frankfurta. Sa ekipom Urban Buga, ispričale su se o svojim počecima, domaćoj sceni, poziciji žena u DJ poslu, i otkrile važne informacije o partyju!Sve je počelo 2008.godine kada ih je upoznao Marko Vuković u ŠKD-u.
On je delimični krivac za naše druženje i za nastanak Girly Nights. Poznanstvo je preraslo u prijateljstvo, što je dovelo i do muzičkog razumevanja a onda i do formiranja DJ organizacije, kažu njih dve na početku razgovora.

DJ-ingom su se bavile i pre nego što su se upoznale.
Još kao srednjoškolka sam zavolela elektronsku muziku. Počevsi od trensa, lagano su moju pažnju privlačili progressive, progressive house, tech house, deep house. U to doba sam se često ’’motala’’ i pomagala drugarima iz EEPROM organizacije, koji su tad, uslovno rečeno, držali scenu u Kostolcu. Oni su me motivisali da se, 2006. godine oprobam u DJ-ingu. Iste godine sam se doselila u Beograd zbog studiranja i pokušavala da se dokažem i iskažem svoju ljubav preko ,,dekova’’. Kasnije sam se prijavila i pobedila na DJ takmičenju u klubu Andergraund, i tako je sve počelo, kaže Witchy.
Ja sam, 2003. godine, počela da vežbam u prodavnici ploča Groove Inn, sa Markom Vukovićem. Tad smo skapirali da time treba da se bavim češće. DJ-ing je, iz hobija, prerastao u ljubav, a sad je već pasija i izvor prihoda istovremeno, priča Ana.

Na početku su radile uglavnom back to back, ali, u poslednje vreme, nastupaju i odvojeno.
Zbog različitih stilova života, ne možemo uvek da se pojavimo obe na istom mestu. Dešava se da radimo različite žurke, ali uvek su pod nazivom Girly Nights. Ipak, i pored obaveza, uspevamo jednom mesečno da izguramo zajednički gig, kažu one.Žena u DJ boothu više nije retka pojava. Devojke nam predstavljaju svoje viđenje ženske pozicije u tom poslu.
Stvari su se menjale u poslednjih 10 godina koliko sam ja na sceni. Žene DJ-evi su dolazile i odlazile, što je i normalno jer je poznato da je ženski život opterećeniji, a muškarci su, nekako, istrajniji. Došle su i nove face, jedna od njih je super uspela, eno je na Ibici. Položaj devojaka u poslu je možda malo bolji u poslednje vreme. Čini mi se da vlasnici klubova i menadžeri stvarno vole da vide žensko za gramofonima, plejerima, i to je sve češća pojava, kaže Ana.

Čini se da je i publika počela bolje da reaguje kada su u pitanju žene DJ-evi. Ranije su postojale predrasude, jer je sve to manje-više bilo novo, a kod samih žena DJ-eva je to automatski dovodilo do tenzije i straha kako će biti prihvaćene i da li će se snaći. Sada je strah popustio, predrasude nestaju i žene se sve bolje snalaze i osvajaju srca J, dodaje Witchy.Na žurci povodom petog rođendana, koja će se održati 19. oktobra u klubu Baraka u Karađorđevoj 13, osim njih dve i Marka Vukovića, kao gost će nastupiti i M.in.
On dolazi iz Frankfurta, izdaje za etikete Desolat i Get Physical, a fura deep tech zvuk i dosta eksperimentiše sa funkom, jazzom.. 

Photos by Back Up Studio
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :