Gipsy Kings u četvrtak u Hali Sporotva

Datum objave:09.05.2017

Pročitano:3697 puta

Datum održavanja: 11.05.2017

By:Ljiljana Zdravković

Lokacija: Hala Sportova

Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo stužu u Beograd! Nastupiće ovog četvrtka, 11. maja, u Hali sportova, a njihovi gosti biće Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića.

 

Gipsy Kings

Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je Gipsy Kings-e svetskim fenomenom i pravim kraljevima muzičke scene. Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike. Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg stila Gipsy Kingsa Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, jedan od najvećih gitarista svih vremena. Kako je prenos s kolena na koleno deo romske kulture, Manitas de Plata uticao je i na svoje sinove Tonina, Žaka, Paka i Morisa koji su originalni članovi Gipsy Kingsa. Kao potvrda romske tradicije, Mickael Baliardo (sin Tonina Baliarda, solo gitariste i osnivača Gipsy Kingsa) pre šest godina je postao stalni član grupe. Bend je odmah prepoznao njegovu kreativnost i talenat kao muzičara i pevača. Mickael je sada i umetnički direktor Gipsy Kingsa. On je veza između tradicije njihove muzike i obnavljanja žanra. Njihovi hitovi “Volare”, “Bamboleo”, “Baila me” i drugi, napraviće u četvrtak u Hali sportova istinski vatromet dobrog raspoloženja! 

Svojim zvukom i dobrom energijom taj vatromet udvostručiti njihovi gosti - Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića! Prijateljstvo između Sejdića i „Kraljeva Cigana“ počelo je pre mnogo godina, kada su na koncertu u Ljubljani zasvirali zajedno, a zatim se ponovo sreli u Beogradu, pa i na nastupima u Francuskoj. Sada i Fejatovi naslednici imaju priliku da sa Pakom, Mikaelom i ostatkom ekipe „Gipsy Kings“ naprave neverovatnu atmosferu u Hali sportova, spajajući pokretačku snagu balkanske trube i temperament i zavodljivu emociju flamenko gitare francuskih Cigana.

SATNICA:
19h - Ulaz
20h - Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića
21h - Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima kao i online preko sajtova www.eventim.rs, i www.scnovibeograd.rs, po cenama od 1.900 do 3.500 dinara.

Organizatori koncerta su Hala sportova i HHartists


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :