Giles Smith @ Tube - Četvrtak, 29.12.

Datum objave:26.12.2011

Pročitano:2980 puta

By:Katarina Vlasak


Giles-ova „ljubavna afera“ sa house i techno muzikom, počela je još u vreme 90ih nakon slušanja na radiju. Ne zadugo posle toga strmoglavo se prepustio opsesiji muzike. Uprkos tome što je prikupljao ploče još od svoje 15e godine, Giles počinje da da se bavi Djingom tek 2000. godine kada se seli u London nakon završetka školovanja. Inspirisan hedonističkim klubovima koje je posećivao kako u Engleskoj tako i na Ibici, Giles sa grupom prijatelja osniva organizaciju i žurke pod nazivom Secretsundaze, 2001. godine.

U vrlo kratkom periodu za Secretsundaze se traži karta više kako zbog DJ setova i live act-ova Djeva kao što su Ricardo Villalobos, Carl Craig, Steve Bug, Luciano, Ame, Losoul, Ivan Smagghe, Jay Haze, Rhadoo, Cobblestone Jazz, Mountain People, Keith Worthy and Jus Ed, tako i zbog ekipe ljudi koja iz cele evrope dolazi isključivo na ove zabave. Ove živopisne letnje žurke, poznate po tome da se događaju isključivo nedeljom i to preko dana , postaju miljenice štampe pa sam im tim dobijaju prestižne nagrade od kojih su neke “Best Club Night” čitalaca Time Out-a iz Londona u “The Time Out Live Awards 2005” a takođe su dobili i priznanje “Club of The Year” od časopisa Mixmag u 2006. godini. Secretsundaze postaje pogotovo poznat po rizičnim bukinzima i probijanju novih talenata u engleskoj po čemu je Giles i najpoznatiji.

Njihove žurke su se proširile na Evropu i to sa velikim uspehom na posebnim mestima kao Ibica, Sonar festival, Majami. Giles je 2003. godine proglašen za najboljeg novog DJa od strane časopisa Time Out, muzički njegov stil je fokusiran na deep techno i techno sa toplim hipnotičkim osećajem ali njegovi setovi su sačinjeni od stilova koji idu sa jedne strane od Čikaga do Ditroita a sa druge strane više modernog evropskog zvuka. Sa ovakvom reputacijom kao DJ Giles obilazi ceo svet i nastupa u najpoznatijim svetskim klubovima Fabric, Panoramabar, Watergate, Robert Johnson, The Rex...

Domaća podršaka Miki Tanasković, Dejan Milićević i Peppe.

Ulaz besplatan!

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :