GERMANY GOES FASHION

Datum objave:29.09.2008

Pročitano:6740 puta

By:Tanja Beljanski

Nemačka je ove jeseni prepuna modnih izložbi. 

U Berlinu je nedavno otvorena izložba "Moda", na kojoj se prikazuju modne fotografije iz poslednjih, čak, 90 godina. Galerija Camera Works, u kojoj se održava izložba, sadrži 250 umetničkih fotografija od ukupno 65 fotografa. Većina fotografija je vintage, a najstarija je ona iz 1930. godine.

 

 

 Kada je 1892. godine pokrenut modni časopis Vogue, paralelno s njim nastaje i nova era u umetnosti – era modne fotografije. Izložba "Moda" prati razvoj i napredak upravo modne fotografije. Fotografi poput Irving Penna, Stevena Meisela, Petera Lindbergha, Herb Rittsa i Ellen von Unwerth, bili su zvezde modne scene i svaki modni časopis ih je naprosto morao angažovati, a oni su samo neki od fotografa čije se fotografije nalaze na izložbi u galeriji Camera Works

 

 

 Pored Berlina, u Hamburgu i Hanoveru takođe se sve vrti oko mode. Izložba u Hamburgu, nazvana "Žene iz snova", posvećena je ženskoj lepoti, a na njoj su izložene fotografije 50 svetski poznatih fotografa poput Miles Aldrigea, Petera Lindbergha, Sheile Metzner, Bettine Rheims i Rankina, koje prikazuju neke od najlepših žena sveta.

 

 

 Hanover ima novi moto koji je ujedno i naziv njihove izložbe fotografija - "Hannover goes Fashion".
Dakle, ljubitelji mode i modne fotografije, ako ste u mogućnosti – pravac Nemačka!

 

 

 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :