Barutana klub Beograd

GENERAL WOO: Hip hop show je zagarantovan!

Datum objave:21.02.2015

Pročitano:4364 puta

Datum održavanja: 21.02.2015

Lokacija: Kriterion, Sarajevo

General Woo će dugo očekivani nastup, a ujedno i početak turneje u regionu, održati u subotu 21. februara u Kriterionu. General Woo je jedan od pionira rap-a na ovim prostorima, početkom 90ih je bio osnivač legendarnog dvojca Tram 11, nakon čijeg razlaza General Woo kreće u solo karijeru.
 

GENERAL WOO: Vikend u Hip Hop znaku! | Kriterion | Sarajevo | 2015

 

Tako je prošlo i došlo do 21. godine njegovog penjanja na pozornice, top ljestvice i aktuelne turneje "PAD SISTEMA" koja kreće iz našeg glavnog grada.

Uz samog Generala Woo, u pratnji će bit njegov dj/beatmaker - Mr. Dirty Hairy i Pendrek, dok će domaća podrška biti Said5, Riven, Pick Pocket i najbolji BH beatboxer Xtreme.
Kako kažu organizatori, hip hop show je zagarantovan!

Tram 11 su u karijeri objavili dva studijska albuma (kultne “Čovječe ne ljuti se” i “Vrućina gradskog asfalta”) i jednu kompilaciju singlova za koje su osvajali brojne glazbene nagrade među kojima posebno ističu Crnog mačka. Nakon raspada grupe Woo se vraća u Vukovar i započinje samostalnu karijeru, te pokreće Blackout Hip Hop radijsku emisiju na Radiju Vukovar. Prvi solo album – “Takozvani” – objavljuje 2002. godine, “Baš je lijep ovaj svijet”, album s Neredom 2005., a “Krv nije voda” godinu dana kasnije.

“Pad sistema” je nastavak na Woo-ovo remek djelo iz 2011.“Verbalni delikt”. Tri godine nakon “Verbalnog delikta” dolaze nam nove 24 pjesme pune rima vezanih za aktuelne probleme, preko instrumental u stilu hip hop klasika iz devedesetih, sa gostima od kojih izdvajamo Ivanu Kindl, Setta, Ajs Nigrutina i Kandžiju.

Karte za nastup, koji je najavljen u 21h mogu se kupiti u Kriterionu po cijeni od 7 KM i 10 KM.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :