Gejmeri, spremite se: Svetsko prvenstvo Counter Strike:Global Offensive u Beogradu

Datum objave:20.09.2016

Pročitano:5032 puta

Datum održavanja: 08.10.2016 - 09.10.2016

Lokacija: Beograd

Ako ste jedan od 226 miliona fanova igre Counter Strike ili eSporta uopšte, koliko trenutno ova zajednica broji u svetu, onda vas očekuje uzbudljiv početak oktobra. I ove godine, u organizaciji E-FRAG-a, Beograd će biti domaćin Svetskog turnira Kaunter Strajk (Counter-Strike):Global Offensive (CS:GO) pod nazivom TWC 2016. Ovogodišnje finalno takmičenje biće održano u Kombak Areni od 8. do 9. oktobra, a zvanični računar turnira biće OMEN X by HP Desktop, prepoznatljiv po odličnim gaming performansama.

 

Counter Strike: Svetsko finale


Na ovogodišnjem događaju učestvovaće osam nacionalnih timova sa šest kontinenata – Evrope, Južne i Severne Amerike, Azije, Afrike i Okeanije. Kao i prethodne godine, organizatori su obezbedili live stream finala na azubu.tv/EFRAGTV i pozivaju sve ljubitelje gejminga da uživaju u akciji.


Na završnici turnira u Beogradu biće osam nacionalnih timova, koji će braniti boje svojih zemalja, a među koje su se za sada kvalifikovali timovi Tunisa, Singapura, Australije, SAD-a i Argentine. Preostala tri tima biće poznata u narednih mesec dana. Nagradni fond iznosi 100.000 dolara. Pored uzbudljivog finala, fanove gejminga i sve zainteresovane očekuje mnoštvo zabavnih aktivnosti, aktivacija i vrednih nagrada.

 

Counter Strike: Svetsko finale

 

- Velika je čast organizovati ovakvo takmičenje u našoj zemlji u jednoj od najpopularnijih video igrica u svetu. Ono što zaista izdvaja ovaj događaj od ostalih je činjenica da će fanovi biti u prilici da vide najbolje svetske igrače u dresu reprezentacije zemlje koju predstavljaju - izjavio je Marko Lazić predstavnik E-FRAG-a.

Organizatori su za sve posetioce obezbedili karte za besplatan ulaz. Potrebno je registrovati se na adresi twc.e-frag.net/tickets a mogu se pokupiti u igraonicama Game Pub, KGB, 3D, Akter i Matrix u Novom Sadu. Karte su dostupne od 12. septembra.

Counter Strike je prva online akciona igrica na svetu, koja je napravila eSport onim što je danas, tačnije industrija koja se trenutno najbrže razvija. Nakon 16 godina postojanja, Counter Strike je i dalje igra broj jedan, u svojoj kategoriji, sa preko šest miliona registrovanih korisnika. Igrica se sastoji od dva tima, terorista i antiterorista, uvek su na prostorno ograničenom terenu i u ograničenom vremenskom intervalu.

E-FRAG je nastao 2011 i bavi se proizvodnjom video sadržaja u svetu gaming-a i esport-a, prvenstveno organizaciom turnira i prenosom igre Counter Strike Globall Offensive.


Više informacija na: www.e-frag.net


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :