GE6: Total Eclipse! Goa šaman ponovo u Beogradu

Datum objave:13.03.2017

Pročitano:5606 puta

Datum održavanja: 25.03.2017

By:Leka

Lokacija: Plastic

U subotu 25. marta ponovo u Beograd stiže goa šaman da nas omađija svojom vanvremenskom muzikom. Šesto po redu izdanje GOA EXPERIENCE serijala dovodi nam legendarni goa trance projekat - TOTAL ECLIPSE. Ime koje je preko 25 godina na sceni i koje i dalje nosi istu energiju kao i pre više od dve decenije.

 

GOA EXPERIENCE 6: Total Eclipse

 

Žurka će ujedno predstavljati i promo događaj trance festivala iz komšiluka, koji sve više dobija na pažnji i diže kvalitet provoda na zavidan nivo. U pitanju je Transylvaliens Festival koji će se održati krajem Jula u nesvakidašnjoj Transilvaniji sa sjajnim line up-om, neverovatnom lokacijom i zaista pristupačnom cenom. Na promo žurci zajedno sa Total Eclipse projektom stejdž će deliti Chaotic Beats tandem Mozza i DaPEACE kao i Transylvaliens DJ-evi iz Rumunije, dok će za dekoraciju i vizuelni ugođaj biti zadužen Psylocybe.


Karte za ovaj događaj prodavaće se isključivo na vratima kluba Plastic po ceni od 800 dinara. Pratite Facebook event jer će organizatori najvernije obradovati sa besplatnom kartom za festival kao i nekoliko besplatnih karata za promo žurku.

 

GOA EXPERIENCE 6


"Uvek je najteže početi. Odakle početi, kako, o čemu... a čim uđes u priču reči same kuljaju. Zato ću ovaj put preskočiti bilo kakve informacije o tome šta je Total Eclipse, ko je sve bio Total Eclipse, ko je sada, od kada je na sceni, koju muzičku podlogu ima, koji su albumi...To sve imate na netu. Započeću priču onako kako je priča kod mene i počela. Pre koju godinu, na nekom od druženja, Damir (DaPEACE) i Moca (Mozza) su nam puštili snimke preostalog člana Total Eclipse projekta aka Stephane Holwecka sa Ozore od pre x godina. Lik tamnoputog, kosatog Francuza koji uz "Can't Do That" šeta stejdžom i udara drvenom palicom, kao da diriguje majmunima, a oni ispred u ludilu.

 


Onda je naša mašta počela da radi... pa da brate...Total Eclipse, TOTALNO pomračenje. TOTALNO POMRAČENJE UMA, to je suština! Slušajte samo "Blade Runner". TOTALNO prepoznatljiva traka, TOTALNA bolest. I onda kreće na 3:25, bolest od zvuka. Uvrtanje i ceđenje mozga sve do kraja. Što više odmiče traka, ti se pitaš koja je ovo boleština, i sve više upijaš, sve više ti ulazi pod kožu... INSANITY!!! :D Pa "Chaotic Circus", pa "Free Lemonade"... Šta je njima bilo tada na umu da daju ovakva imena trakama? A šta je tek nama bilo na umu... xD "The Furnace" - jedna od mojih omiljenih traka. Odiše nekom većom dubinom u odnosu na ostale. I odiše tenzijom. Posebno od 7og minuta. Tenzija u umu, tenzija oko srca, tenzija na dancefloor-u. Ali ona tenzija što se voli. Iščekujući nirvanu koju upotpunjuje melodija od 7:38.

Jedan od fejvoritsa mi je snimak sa Psilosiva time travel iz Izraela 2011.

 

 

Stephane koji se penje na stejdž i šalje poljupce masi u transu me je uvek više asocirao na nekog šamana koji baca magije sa sve osmehom, obećavajući svima TOTALNO pomračenje uma posle koga se neće oporaviti. A da je to u pitanju uverila sam se u Sioux-u na reprizi nove godine kada je bukiran od strane Wicked Forest-a. Ugostili smo ga, dali mu da proba rakiju, popričali sa njim o ovome i onome. Nije baš toliko delovao kao ludi šaman kao što smo očekivali. Međutim, onda je trosatni live počeo. Prvog sata je opravdao reputaciju... Nije nam dozvolio da stanemo. Drugog sata su već započeli problemi. Bilo mi je sve teže da ispratim, noge su počele da otkazuju iz meni zaista nepoznatih razloga, što se meni inače ne dešava. :D A treći sat sam presedela pitajući se 'šta mi je dođavola učinio sa umom i koje magije je bacio za to vreme dok sam skakala u prvim redovima '. Nešto što mi ni dan danas nije jasno. :D Sledeći put sam ga slušala na Connection festivalu i uživala u njegovom ludilu istom onom merom kojom je on uživao u njemu.


Dalje od traka... Waiting For A New Life. Uh. Jedna od najmoćnijih goa traka, a napravljena još davne 1994. godine. Tokom čitave trake se provlači melodija, moćna i emotivna u isto vreme. TOTALNO hipnotisuća. A takve najviše volim. I onda dok se još navikavamo na tu neku novu dimenziju, iznenada na 2:28 javlja se glas... 'Waiting for a new life to come', koji me uvek ispuni nekom neodređenom nadom, energijom i izmami mi osmeh. Onda nas ušuškava u tu sigurnost, smiruje nas, usporava tempo... I na 3:40 nas pogađaju u srce i bass i melodija, i ostatak sveta više ne postoji. Sad smo TOTALNO u toj nekoj višoj dimenziji i imamo osećaj da tu pripadamo. Jer realno i pripadamo. :)

Međutim, Total Eclipse ima i svoju drugu stranu. Izdavali su i sporije, ambientalne trake, koje su meni jako drage. Jedna od dražih je "Time Drops". Uvode nas u jedan sasvim novi trip. Moćne melodije, vredne pamćenja, deonice koje vozikaju kroz zvezdane staze univerzuma, praćene neobičnim zvucima, kao da naša braća sa drugih planeta pokušavaju da kontaktiraju sa nama. "Ms Frankenstein" ... melaholičnija, napeta vožnja. Put u nepoznato, a sa sigurnošću uvrnuto. Zaista jedan od remek dela ovog projekta, po mom misljenju. "Anne Clark - Our Darkness (Total Eclipse Remix)" je remix jednog britanskog klasika osamdesetih, inovativne Anne Clark prepoznatljivog glasa. Kao i original, mračan je i psihodeličan... upamćen po vokalu koji uzvikuje 'There has to be passion, a passion for living, surviving...'

I da ne nabrajam dalje trake. Svaka je posebna na svoj način. Jednostavno dođite i lično se uverite u sve ovo o čemu sam pisala. Čak iako niste ljubitelji ovakvog muzičkog stila (koga ako upoznate nema šanse da pomešate sa nekim drugim projektom), sama pojava Stephane Holwecka i njegov način kontaktiranja sa publikom je nešto što bi svi ljubitelji Goa trensa trebalo da iskuse. :)

A organizacija Chaotic Beatsa, upotpunjena magično-pečurkastim Psylocybe dekoracijama do sada nijednom nije omanula. :)

PS. Mozak ostavite kod kuće, u suprotnom više nikada neće biti isti. Nešto što, ipak, svi uvek priželjkujemo." (tekst by Leka)


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :